Yeni Yılınız Kutlu Olsun...

29 Aralık 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
HER GÜNÜN BiTiMiNDE BiRSEYLER ÖGRENiYORSAN   
ÖMRÜN SANA VAZGEÇiLMEZ DOSTLAR KAZANDIRIYORSA
SABAHA GÜLEREK AÇABiLiYORSAN GÖZLERiNi
BÜYÜDÜGÜNE ÜZÜLME
 .... 
MUTLAK GÖÇE BiR ADIM DAHA YAKLASMISSIN
OLSUN NE ÖNEMi VAR
GERiDE KALACAKLARA
BAKTIKLARINDA GÜLÜMSEYEBiLECEKLERi
SENi SEVGiYLE YADEDEBiLECEKLERi
BiR TEK FOTOGRAF BiLE BIRAKABiLMiSSEN
VE  YÜZÜNDEKi GÜLÜSÜ DOYASIYA YASAYABiLMiSSEN
BÜYÜDÜGÜNE ÜZÜLME
BIRAK GÜNLER SENDE iZ BIRAKSIN
BIRAK ÇiZGiLERiN VE AKLARIN ARTSIN
YETER Ki YARIN DÜNÜ ARATMASIN
BÜYÜDÜGÜNE ÜZÜLME, ÇÜNKÜ VARSIN
        iYi Ki VARSIN.....


Yeni Yılınız sağlıklı,kutlu,mutlu olsun....

Fesleğenli Mantarlı Fasulye Salatası

27 Aralık 2011 Salı

www.tips-fb.com
Fesleğenli Mantarlı Fasulye Salatası

Malzemeler;

Yeşil fasulye
Mantar
Domates,
Fesleğen(kuru)
Nar Ekşisi
Zeytinyağı



Yeşil fasulye ve mantarı istediğiniz gibi doğrayın. Buharda haşlayın(buharda pişirilmesi çok önemli) sonra fasulye, mantar , nar ekşisi, fesleğen ve tuzu karıştırın ve bir kaba alın. Üzerine kabukları soyulmuş domatesi küp doğrayıp üzerine dökün ve servis yapın.. Harika hem pasta çörek yanında hem yemek yanında(özellikle kırmızı et) harika gidiyor..Afiyet olsun..

17 KASIM 2011 TOYP Zamanı..

10 Kasım 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
17 KASIM 2011 TOYP Zamanı..

Ve büyük gün için geri sayımımız başladı...

Kendi alanlarında fark yaratan 10 Başarılı Gencimiz belirlendi. Sıra geldi onları ödüllendirmeye. Bu yıl 17. cisini düzenleyeceğimiz TOYP Gala Gece’mizi ;Global Girişimcilik Haftasında, Global Girişimcilik Forumu’nun akşamında, forum katılımcıları ve paydaşlarının da katılımı ile gerçekleştireceğiz. Bu yılki Dünya Birincimiz Milletvekili Şafak Pavey’inde katılacağı muhteşem gecemizde sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Bu yılki birincilerimizi bizimle birlikte alkışlamak için sizi 17 Kasım’da Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayına bekliyoruz.



17 Kasım 2011
LÜTFİ KIRDAR ULUSLARARASI KONGRE VE SERGİ SARAYI RUMELİ SALONU

Gala Gecesi Programı;

19:30 – 20:30 – KOKTEYL
20:30 – 22:30 – ÖDÜL TÖRENİ



Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=223755597691630
Katılım için: http://toyp2011.eventbrite.com/


Sevgiler,
Oley Kasapçı Yılmaz

Junior Chamber International Istanbul
Genc Liderler ve Girisimciler (JCI) Dernegi

TOYP’11 Türkiye Direktörü

SİZ HİÇ KAR ÜSTÜNDE ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜDÜNÜZ MÜ ?

20 Ekim 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
SİZ HİÇ KAR ÜSTÜNDE ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜDÜNÜZ MÜ ?

Geçtiğimiz yıldı aylardan aralık ve biz Van'ın Muradiye ilçesi Karavil mezrasına gittik.Önce gördüğümüz manzaranın şaka olduğunu sandık ama değildi yaşları henüz 7 ile 13 yaş arasındaki kız çocuklarının ayaklarına bırakın kara lastik bir yırtık terlikle 1 metre karın içinde okullarına gittiklerine göz yaşları içinde şahit olduk.Bizler kendimize bir hedef belirledik ulaşabileceğimiz elimizle dokunup bir sıcaklık vereceğimiz çocuklarıma ulaşmak.Geçenyıl 10 binin üzerindeki çocuğumuza ayaklarına sıcaklık yüreklerine  gönüllerine misafir olduk.Çatağın Kaçit köyünde minik öğrenci yönetim kurulu üyemize eğildi kulağına fısıldadı (Teşekkür ederim amca benim hiç botum olmamıştı bunlar çok sıcak) dediğinde anladıkki bizler sizlerle doğru yoldayız.Şimdi bu sene geçen yılki gibi kar yağmadan köy yolları kapanmadan gitmek istiyoruz Mustafa kemal Atatürk'ün bizlere emaneti çaresiz ve sessiz çocuklarımıza.Sizlerden fala birşey değil belki kiminizin bir günlük sigarası ,kiminizin akşam yemeğibir düşününki bu çocuklar ne sizleri nede bizleri Cumhuriyetin sıcaklığını unutmayacaklardır.Elinizi kalbinize koyun bir kendi çocuklarınıza birde bu çpcuklara bakın.Yaralanmış bir dalları kırık bir yanda Terör bir yanda imkansızlık.Biz burdayız ŞİMDİ SIRA SİZDE...


BİR ÇİFT BOT : 20.00 TL
BİR MONT : 30.00 TL


Banka Adı : T.İş Bankası Van Beşyol Şubesi
Hesap Adı : Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi
Hesap NO : 8902-0109102
IBAN : TR92 0006 4000 0018 9020 1091 02

İletişim : 0 432 215 68 38 - 0 532 334 07 18
Web Adresi : www.addvan.org
Mail : addvan@addvan.org
Adres : Milliegemenlik Cad.Karizma İş Merkezi Kat:5 No:42 VAN
 

Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

İstanbul'un lüfer bayramı

12 Ekim 2011 Çarşamba

www.tips-fb.com
İstanbul'un Lüfer Bayramı var, çünkü:
2050 yılına kadar tüm okyanus balıkları yok olacak.
Dünyanın su kaynaklarının %70'i aşırı avcılık sebebiyle yok olmuş durumda.
Bir kaç yıl içerisinde Akdeniz'de 40 cins balık yok olacak.
2000'de Türkiye'nin su ürünleri tüketimi kişi başına 8 kilo, 2009'da 7,5 kilo!
2000'de Türkiye'de 25 bin ton lüfer avlanmıştı, 2009'da 6 bin ton!
Lüferi en az 24 cm olmadan tüketmeyin ki nesline devam edebilsin.
Çinekop veya sarıkanat tüketmeyin. Kampanyaya destek verin.

Meksika'lı Fasulye Salatası

10 Ekim 2011 Pazartesi

www.tips-fb.com
Meksika'lı Fasulye Salatası

Malzemeler

Konserve Meksika fasulyesi
Yeşil Soğan
Közlenmiş kırmızı biber
Mısır
Taze nane
Turşu
Nar Ekşisi



Tüm malzemeler fasulye hariç tabi:)küçük doğranır en son nar ekşisi katılır ve karıştırılır.(Ben yağ, limon ve tuz katmıyorum. Közlenmiş biberin yağı, turşunun tuzu ve ekşisi yeterli geliyor. İsterseniz siz ekleyebilirsiniz. Ancak limon eklerseniz nar ekşisini çok az ekleyin. Çünkü bu salata nar ekşisiz kesinlikle güzel olur ama çoooook güzel olmaz.) Şimdiye kadar kim yedi ise bayıldı.. Hadi sizde başkalarını bayıltın bakalım:) Afiyet olsun...

Hilal'in Değerli Pastası

www.tips-fb.com
Hilal'in Değerli Pastası

Malzemeler

1 tane pasta tabanı(sade olan tercih sebebi)
Yarım bardak sıvı yağ(ajda bardak olmalı yoksa olmazsa olmaz:))
Yarım bardak hindistan cevizi
Yarım bardak ceviziçi(fındık yada bademiçi de olabilir)
1 adet yumurta



Tüm malzemeler karıştırılır ve pasta tabanının üzerine dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirilir. Sonrasında afiyetle yenir:)

**Bu karışımı küçük toplar haline getirip, yağlı kağıt üzerinde yine 10 dk pasta tabanı olmaksızın da pişirebilirsiniz. Çay ve kahvelerin yanına çok güzel gider..

Afiyet olsun..

***Bu güzel pasta tarifi Hilal Değer'in... Kendisine çok teşekkürler..

Suzi'nin Tahinli Tatlısı...

3 Ekim 2011 Pazartesi

www.tips-fb.com
Suzi'nin tahinli tatlısı...

Malzemeler
 4 tane baklava yufkası(Baklava yufkası tane sayılmıyor. Genelde 30 lu,40 lı paketler halinde satılıyor. Ben 30 lu alıp tümünden yapıp pişirmeyeceğimi buzlukta saklıyorum.)
50 gr tahin
yarım çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı çok ağır oluyor)
1 çay bardağı ceviziçi (istenen oranda)
yarım çay bardağı şeker
pudra şekeri



4 yufkayı üst üste koyun üzerine yağla karıştırlmış tahini her yerini kaplayacak şekilde iyice sürün. Onunda üzerine şekerle karıştırılmış ceviz içini dökün. Sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 10 dk ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan yarım saat sonra üzerine pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz. Muhteşem:)


**Bu olağanüstü ve inanılmaz kolay tatlı tarifini veren Çok Sevgili ve Biricik Halacığım Suzan Kasapçı'ya çok teşekkür ediyorum.

Şafak Pavey dünyanın en başarılı on gencinden biri seçildi

www.tips-fb.com



Direktörü olduğum TOYP projemizde ve kendisini aday göstermekten gurur duyduğum Şafak Pavey Dünya Birincisi olduJ Mutluluğumu paylaşmak istedim..





Sevgiler,
Oley

İstanbul Milletvekili Pavey dünyanın en başarılı on gencinden biri seçildi

İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Junior Chamber International – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından her yıl düzenlenen Dünyanın En Başarılı On Genci (Ten Outstanding Young Persons) programında ödüle layık görüldü ve dünyanın en başarılı on genci arasına girdi.

Dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden JCI’nin 1938′den bugüne düzenlediği Dünyanın En Başarılı On Genci Ödül Programı’nın 2010 yılı Türkiye finalisti Şafak Pavey dünyanın en başarılı on gencinden biri olarak ödüle layık görüldü.

Dünya çapında düzenlenen ve prestiji ile ön plana çıkan TOYP programının amacı; alanında fark yaratan, özverili çalışmaları ile insanlığa katkı sağlayan bireyleri öne çıkartmak ve başarılarını duyurarak yeni nesillere ilham vermek.

JCI Türkiye tarafından organize edilen ve Türkiye genelinden başvuruların değerlendirildiği organizasyonda, İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı kategorisinde Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci arasında yer alan Şafak Pavey dünya finalinde yer alma hakkı kazanmıştı. JCI’ın faaliyet gösterdiği 115 ülkenin finalistlerini değerlendirdiği TOYP finalinde ödüle laik görülen Pavey sıra dışı öyküsü ve cesareti ile birçok başarıya imza attı.



-Şafak Pavey-

33 yaşındaki Şafak Pavey, İstanbul`da ilk ve orta eğitimini tamamlarken içinde büyüdüğü yoğun yazı ve sanat ortamından etkilenerek toplumsal duyarlılıklara erken yaşlarında ilgi duydu. Yüksek eğitimine İsviçre’de sanat ve medya çalışmaları ile devam etti. Zürih-Cenevre treninin altına düşerek geçirdiği kazada, bir kolunu ve bir bacağını kaybetti. Uzun hastane döneminde, yeni durumuna karşı direnişi ve cesareti doktorlarının dikkatini çekince Zürih Üniversite Hastanesi’nde tez konusu olarak incelendi ve çalışma kitap olarak yayınlandı.

Birleşmiş Milletler’deki görevi ile Ortadoğu, Güney Batı Asya ve Kuzey Afrika`da zor durumdaki sayısız insan için insani yardım çalışmaları yaptı. Cezayir, Sahra, Mısır, Yemen, Lübnan, Suriye, Afganistan, Irak ve İran`daki çatışma ve savaş krizlerinde görev aldı.


Toplumsal önyargıları kökünden sarsan büyük değişimlere öncülük eden Pavey’in hayranlık uyandıran mücadelesi ve kişisel başarıları sadece kendisini merdivenin zirvesine taşımakla kalmadı, aynı zamanda Türkiye’de sekiz buçuk milyon nüfuslu unutulmuş bir kesimin ikonu haline getirdi, umut ve inanç dalgaları yaydı. “Eğer bir şehri engelliler için hazırlarsanız, çocuklar, hamileler, yaşlılar dolayısı ile herkes için hazırlamış olursunuz,” anlayışını başlatan Şafak Pavey bu konuda, uluslararası mimarlar, sanatçılar ve tasarımcılarla yaptığı özel çalışmalar sayesinde dünyada “Evrensel Tasarım” konseptinin gelişmesinde büyük rol oynadı ve engelli hakları konusunda Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sekretaryası’nın ilk başkanı oldu.

İstanbul Milletvekili seçilmesinin ardından Birleşmiş Milletlerdeki görevinden ayrılarak Türkiye’ye gelen Pavey, dünyanın en başarılı on genci programı ödülünü Kasım ayında Brüksel’de gerçekleştirilecek JCI Dünya Kongresi’nde alacak. Şafak Pavey’in ödülü ile birlikte Türkiye’nin TOYP programında aldığı dünya birinciliği sayısı sekize yükselmiş olacak.



Biberiyeli Kremalı Tavuk

21 Ağustos 2011 Pazar

www.tips-fb.com
Biberiyeli Kremalı Tavuk

Malzemeler
Tavuk göğsü
Kırmızı biber
Yeşil biber
Varsa sarı biber(olmazsa olmaz değil)
Havuç
Mantar
Krema
Biberiye
Karabiber
Tuz



Tüm malzemeleri jülyen kesiyoruz. Tencereye önce tavukları koyuyoruz. Yağ,su ilave etmiyoruz. 5 dk kadar pişiyor. Sonra mantar ekliyoruz. Karıştırp bir 5 dk daha pişiyoruz. Sonra havuç katıp karıştırıyoruz ve 5 dk sonra biberleri ekliyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. 10 dk piştikten sonra(fazla karıştırmıyoruz) yarım kutu kremayı ve biberiyeyi ekliyoruz. 5 dk daha pişiriyoruz.. Harika oluyor. Afiyet olsun..

**Bu muhteşem tarif için Sevgili Funda Karadayı'ya çok teşekkürler :)

Merci Berna Çorbası....

11 Ağustos 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
Merci Berna Çorbası

Malzemeler,

Kırmızı mercimek,
Tavuk suyu(tavuk bulyonda olabilir)
Domates salçası
Biber salçası
Zeytinyağı,tereyağı,tuz,nane




 Düdüklü tencereye biraz zeytin yağı biraz tereyağı –zevke göre- koy.Bolca biber+domates salçasını bu yağda iyice kavur.Mercimekleri koy ve iyice kavur.(Ben yaklaşık 10 dk kavurdum.Mercimek salça ve yağı iyice özümsedi),tavuk suyunu koy,nane,tuz ekle ve düdüklüde pişir. (15 dk da pişiyor. Düdüklü tencerede pişirmek istemezseniz ortalama 40 dk)          Isterseneniz blendırdan geçirin ki ben geçirdim.          Yine isteğe göre ya zeytinyağı ya da tereyağında pulbiber,nane kavurun ve üzerine dökerek servis yapılabilir. Ben fırında kurutulmuş ekmek dilimleri ile servis yaptım(ekmek-pide farketmez dilimle zeytinyağı,kekik ve pulbiber ile harmanla ve 15 dk fırında kurut) Harika oldu:)

***Püf noktası mercimeklerin kavrulması ve salça ve yağı iyice özümsemesi..Bu nedenle uzun süre kavurmayı unutmayın..

Afiyet olsun..

Bu güzel ve lezzetli çorba tarifi için Sevgili Berna Fırat ve Annesine çok teşekkürler...





Esra'nın Kolay Pastası

21 Temmuz 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
Esra'nın pastası

2 paket hazır kakaolu kek(dankek türevi),
1 paket krem şanti
1 lt süt,
1 paket çikolata sos(ben Dr. Oetker kullanıyorum)



Keki dilimleyip  borcama dizin. Üstüne çok az süt gezdirin..Hafif ıslansın.
Krem şantiyi tarifine göre yapın(katı olmalı) kekin üstüne yayın buzdolabına koyun soğusun. Bu arada çikolata sosuda tarifine göre hazırlayın onu buzdolabına koymadan soğutun. Buzdolabında yarım saat kadar bekleyen kekin üzerine en son çikolata sosu yayın ve tekrar buzdolabına koyun.En az 3-4 saat bekletin ve servis yapın. (Ben en az 5 saat bekletiyorum.)Afiyet olsun...

Limonlu Dana Yahni

3 Temmuz 2011 Pazar

www.tips-fb.com
Limonlu Dana Yahni

Malzemeler:
Dana parça et(Kişi sayısına göre miktarı belirleyebilirsiniz)
1 limon(ben iki kişilik yaptığım için 1 limon yeterli geldi)
2 sap defne yaprağı
1 tane arpacık soğanı(soğanı sadece tat versin diye koyuyorum. Soğan kesinlikle yoğun olmamalı ve rendelenmeli)
Tuz ve bir tutam kekik



Düdüklü tencerede zeytinyağında etleri çok az kavuruyoruz(1-2 dakika) üzerine soğanı ekleyip 1 dk daha çeviriyoruz, limonu sıkıp, defne yaprağını ve 1 çay bardağı suyu ekleyip düdüklü tencerede 20-25 dk pişiyoruz. Muhteşem muhteşem. Lokum gibi oluyor.

Ben bunu birkez de yarım saat normal tencerede pişirip sonrasında borcama alıp ağzını alüminyum folya ile kaplayarak 40 dk daha pişirdim. Her ikisi de inanılmaz lezzetli oldu. Düdüklü tencere misafir olduğunda hayat kurtarıyor.

Afiyet olsun efendim..

Bern Sos..

www.tips-fb.com
Bern Sos..

Malzemeler:

1kuru soğan ince doğranmış
1 Diş sarımsak
Domates rendelenmiş
Kırmızı biber-ince doğranmış
Yeşil biber ince doğranmış
Kereviz sapı yada yaprağı ince doğranmış
Tuz,karabiber,pul biber,kekik ve seviyorsanız çok çok az sumak koyabilirsiniz..



Çok az zeytinyağında soğanları kavur,üzerine kırmızı ve yeşil biberleri at. Biberler biraz bayıla kadar kavur, kereviz sapını ekle kavur,domatesi, sarımsağı ekle ve karıştır. Kereviz pişmiş olana domatesler sos kıvamına gelene kadar orta ateşte pişir. Baharatları pişmeye yakın koyun. Domatesler suyunu çeksin.

Bu muhteşem sos sevgili Berna Fırat'a ait. Sayesinde kereviz sapı-yaprağını keşfettim. Sosun tadını inanılmaz değiştiriyor. Berna bu sosu makarna üzerine tarif etmişti. Ben hem makarna üzerine döküyorum(isteyen kaşar peyniri ilave edebilir. Eşim öyle daha da  güzel olduğunu söylüyor) hem de ızgara yaptığım Bifteğin üzerinde denedim. Bifteğe de çok yakıştı:)

Afiyet olsun. Teşekkürler Berna Fırat..

Sadrazam Lokumu...

www.tips-fb.com
Sadrazam lokumu

Malzemeler:

Keki:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 çay kaşığı fazla un

Krema :
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker

Üzeri için
2 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi



Krema malzemeleri iyice koyulaşıncaya  kadar kadar pişir ve bir tarafta soğut..

Şeker ve yumurtayı iyice çırp.Un,kabartma tozu ekle çırp. Fırın tepsisine yağlı kağıt ser.Üzerine incecik şekilde dök. 170 derece de pişir. Fırını açmadan pişmesi gerek. Kek pişer pişmez fırından çıkar. Tepsiyi ortadan ikiye ayır.Rulo şeklinde sar. Kek soğuduktan sonra kremayı dök, tekrar rulo yap. Yaklaşık 2 cm olacak şekilde kes. Soğuk süte batır(bir yemek tabağına soğuk sütü dök iki tarafını da batır) Hindistan cevizine bula. Ben çilek ile servis yaptım. Afiyet olsun..



Bu muhteşem pastayı Sevgili Arkadaşım Gülbeyaz Tatar'ın evinde yedim ilk kez. Tarifi de ondan aldım. Ona çooook teşekkür ediyorum.

Çin Böreği

18 Mayıs 2011 Çarşamba

www.tips-fb.com
ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler

Yufka,
Beyaz lahana,
Kırmızı biber,
Yeşil soğan,
Havuç,
Soya sosu
Sıvı yağ,
Soda



Beyaz lahana, kırmızı biber, yeşil soğan ve havuçu  bir tencereye koyun üzerine soya sosu max. yarım çay bardağı koyun ve başka hiçbirşey ilave etmeden tencerenin ağzını kapatarak 15-20 dk pişirin. Suya gerek yok malzemeler kendi suyunu veriyor.
Yufkayı 8 e bölün ve soda sürün üzerine malzemeden alın ve iki kenarından kapatarak sarın. 15-20 dk buzdolbında dinlendirin. Sonrasında kızgın yağda kızartın ve sıcak yiyin. Afiyet olsun..

Bisküvili Çikolata Topları...

www.tips-fb.com
Bisküvili Çikolata Topları..


Malzemeler


Petibör bisküvi,
tarçın,
portakal rendesi,
yurmurta akı
ceviz içi
Bitter ve sütlü çikolata
tereyağı



Bisküvileri elimizle iyice ezeceğiz sonrasında 2 yumurta akını, tarçını, ceviziçini, portakal rendesini katıp iyice karıştıracağız. sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde top haline getireceğiz. Bu topları benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp sonrasında buzdolabında soğumaya bıracakacağız. Harika :) Afiyet olsun..


***Özellikle miktar yok. Tamamen sizin yapacağınız kişi sayısı ve göz kararınıza görer ayarlanabilir. Kötü olma ihtimali hiç yok merak etmeyin..

“Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?”

5 Mayıs 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
Merhaba Ait Dostlari,
 
 Bir suredir hazirliklarini surdurdugumuz Ait etkinligini, mayis ayinda gerceklestiriyoruz.Ait’in tum etkinlikleri gibi yine ucretsiz olan bu seminere katilmak isteyenlerin ad-soyadini ve e-posta adresini 13 Mayıs Cuma gunu mesai bitimine kadar ait@aktifissizler.org adresine bekliyoruz. Gelmek isteyen dostlarınızı da davet edebilirsiniz.
  
TARIH: 14 Mayis Cumartesi

SAAT: 15.00 – 17.00

SEMINER: “Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?”

KONUSMACI:  Savas SENEL

YER: TMMOB Makina Muhendisleri Odasi Istanbul

          Katip Mustafa Celebi Mah. Ipek Sok.No:9/2 Beyoglu  

Katilimci olarak adini yazdiran kisilere, 13 Mayis Cuma gunu etkinlik ayrintilari iceren bir hatirlatma iletisi gonderilecektir. 
  
Asagida konusmaci Savas Bey'in yazisini goreceksiniz.

Seminer basligi, sizi yaniltmasin. Bence, yapacak bir seyleri olan insanlar zaten genctir.        
 

Gorusmek dilegiyle,

Sevtap Ertugrul Basar

Ait Kurucusu 
         

“Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?”

Cocuklugundan beri once kendisini ve daha sonra insanları daha iyi anlayip-okumak durumunda kalan Savas SENEL’den notlar…

Yillarca egitim verdigi genclerden sonra, sorunun ana kaynagini kesfettigi icin, yetiskinleri de daha yakindan tanima cabasiyla gelen yeni bir surec...

Bu surecte insanları yakindan tanimanin bazi avantajlarla birlikte, bazı gerceklerle yuzlesmek gibi agir bir yuku de beraberinde getirmesi…

Bu yuku duyumsamanin sebep oldugu sikintiyla ve bazen neseyle ortaya cikan yazilar, konusmalar-seminerler.

Her gun sikâyet eden insanlarin, aslinda daha iyi bir dunya aramadiklarini gormek; bir sistemi olgunlastirdiklari iddiasında olan insanlarin aslinda sistemi bazen kasitli olarak tikadiklarinin farkina varmak; parayi her sey olarak gormek hatasinda olanlar kadar, parayı gercekten tanimlamadiklari icin onun yoklugundan sikinti ceken insanları gozlemlemek… Her seyin bedeli olduguna dair bir farkindaliktan yoksun olarak, bir seylere kolayca sahip olmak isteyen kisilerin yasadiklari aci seyler…

Gittikce acımasızlasan is dunyasiyla, hayatin maddî bir yani da oldugunu gormezden gelen saf kisilerin arasini bulma girisimleri.

Kurnazlari tanima becerisini elde etmekle birlikte onlardan birisi olmama cabası.

Yukarda gecen veya gecmeyen bir cok konuda, yazar kendi sikintlıi zihnini ve dusunce tarzini dengelemeye calisirken, ortaya cikan 300 adet deneme turu yazi. Daha sonra bunlardan 78 tanesinin Neden?Kitap Yayınevi’inin davetiyle birlikte “Hayatı Iskalama Luksun Yok!” adli kitaba donusmesi.

Ve “yeter artık yazdigim, biraz da konusayim yahu!” dusuncesiyle “Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?” adli ve yaklasik 30 onemli tavsiyeyi iceren neseli bir seminer!

“Aslında huzun toplayan, ama nese ve umut dagitmaya calisan” bir sairden oldukca gercekci, huzunlu ve neseli tavsiyeler!

Bu semineri dinlediginizde hayatiniz degisir mi? Bilmiyorum.

Neden olmasin?

Buna izin verin yeter!

Savas SENEL
Ingilizce Egitim Danismani & Iletisim Danismani


Ingilizce-Yabanci Dil Ogrenim Danismani & Iletisim Danismani

Yaseminli Özge Çayı....

20 Nisan 2011 Çarşamba

www.tips-fb.com
Yaseminli Özge Çayı....

Malzemeler :

Yasemin çayı(top şeklinde olanlarından)
Yeşil çay(top şeklinde olanlarından)
Adaçayı
Tarçın(çubuk)



Kaynamış suya malzemelerin hepsini atalım ve ağzı kapalı olarak 4-5 dk demleyelim. Sonrasında afiyetle içelim. İsteğe göre fincana 1 dilim limonda ekleyebilirsiniz ama biliyorsunuz değil mi limon bitkinin vitaminini öldürür.

Bu güzel tarif için Sevgili Özge Tokan'a çok teşekkürler..



***28.04.2011 ilave..Bu çayı isterseniz soğukta içebilirsin ki harika oluyor. Çayı demledikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Sonrasında içine dilerseniz ekşi yeşil elma dilimleri atın ki ben öyle yaptım hoş bir tat veriyor yada limon atın ve afiyetle için. Çayı yaptınız fazla mı geldi sakın dökmeyin kalan çayı buz kalıplarına koyun ve dondurun sonrasında sabah ve akşamları cildinize sürün nasıl ferahlıyacak göreceksiniz..

BANDIRIK....

www.tips-fb.com
Bandırık...

Malzemeler:

Limon
Pul biber
Pekmez
Zeytinyağı
Taze nane


Limon kabuğunu rendeleyip bir kaba koyalım, kabuğunu rendelediğimiz limonun suyunu, pul biberi, pekmezi, ince doğranmış taze naneyi ve zeytinyağını karıştıralım ve itina ile özellikle kahvaltıda yada yemek öncesi aperatif olarak ekmek bandırıp afiyetle yiyelim.. Nefis..(malzemelerin oranı tamamen size kalmış. Ben küçük bir çay bardağı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı pekmez ve yarım limon kabuğunu karıştırdım bana göre oran tam oldu)

Bu güzel tarif için çoook sevgili Özge Tokan'a çok ama çok teşekkürler...

Fırında Kremalı Tavuk...

12 Nisan 2011 Salı

www.tips-fb.com
Fırında Kremalı Tavuk(Berna'nın annesinden)

Malzemeler :

Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü(2 kişi için 1 büyük tavuk göğsü yetiyor)
Patates,
Havuç,
Krema,
Kremalı mantar çorbası(toz hali),
Kaşar peyniri,
Zeytinyağı,
Kekik,
Karabiber,
Tuz


Tavuk göğsünü 1 yemek kaşığı zeytinyağı, çok az kekik ve çok az karabiber(ki bunlar isteğe bağlıdır.İsterseniz bunlarla karıştırmayabilirsiniz de) karıştırıp borcama koyun.

Geniş bir kapta rendelenmiş patates, havuç(ben 2 patatese 1 yarım havuç rendeliyorum. Bu tamamen isteğe ve kişi sayısına göre değişiyor) krema,kremalı mantar çorbasını karıştırıp tavuğun üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30. dakika da kaşar peynirini de ekleyerek 45 dakika pişirin. Harika oluyor harika:)  Misafiriniz geldiğinde mutlaka yapın. Bayılacaklar... Afiyet olsun.

**Bu muhteşem tarif için Sevgili Berna Fırat'a ve tarifin esas sahibi Sevgili Annesine çoook teşekkürler.  Sayenizde böyle güzel bir yemeği öğrendim..

Unsuz Çikolatalı Pasta...

10 Nisan 2011 Pazar

www.tips-fb.com
Unsuz Çikolatalı Pasta

Malzemeler

6 Yumurta
2 tane kare bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
Pudra şekeri
Tereyağ


Bitter çikolatayı bain-marie(benmari) usulu eritin. Erirken 1 tatlı kaşığı tereyağı da katın karıştırın. Diğer tarafta yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Akını bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.(beyaz köpük köpük olmalı) Sarısını da bir tarafta çırpın ve erimiş çikolatanın yarısını ekleyin bir dakika çırpın sonrasında kalanını ve yumurtanın beyazını ekleyin ve karıştırın. İyice yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün ve 200 derece de yarım saat pişirin sonrasında kelepçeli kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökün ve servis yapın. Afiyet olsun:)


Gediz Hiroşima olmasın...

www.tips-fb.com
TEMA'nın imza kampanyasına destek olalım.....
http://www2.tema.org.tr/temaimza/

14 Şubat'a özel. Hürrem Sultan'dan Kanuni'ye...

16 Şubat 2011 Çarşamba

www.tips-fb.com
Biraz geç bir kutlama oldu ama Vakko'nun geçen yıl dağıttığı 14 Şubat kartlarından biri.. Bu aralar onlar çok moda ya paylaşmak istedim..

Miniaturk ve Piyerloti Ait Gezisi - 20 Subat pazar 11.30

15 Şubat 2011 Salı

www.tips-fb.com
Merhaba,
 
Ait'in harika etkinliğini size duyurmak isterim..
 
Sevgiler,
Oley
 
Merhaba AIT Uyeleri,
 
Uzun zamandir Ait muze gezilerine ara vermistik.
Haftaya bu araya bir son verelim diyoruz.
 
Ait uyesi Sezgi Genc ile birlikte bir cok muze secenegini degerlendirip farkli bir mekanda, parkda yogunlastik: Miniaturk.  Ilk acildigi yillarda gitmistik ama pek cok eser yapilmis ve yeni bolumler eklenmis. Son halini merak ediyorduk.
 
Miniaturk sonrasi Piyerloti’de bir cay keyfi ne guzel olur degil mi diye sordugum Sezgi Hanim, Piyerloti’ye bir kac yil once baslayan telefrik imkanindan bahsetti.  Anlayacaginiz, ozellikle hava guzel oldugu takdirde, pek cok keyif bizi bekliyor.
Eger hava tahminleri o gun icin cok yagisli seklinde olursa, eserlerin cogunlugu acik havada oldugundan cogunluk katilimci talepleri dogrultusunda Miniaturk planimizi Rahmi Koc Muzesi’ne donusturebiliriz.
 
Ait Miniaturk + Piyerloti etkinligine katilmak isteyenlerin, isim-soyadlarini iceren e-postalarini 19 Subat Cumartesi 16.00’a kadar organizasyonu ustlenen Sezgi Hanım’a iletmelerini bekliyoruz. (sezgi.genc@hotmail.com)
 
TARIH: 20 Subat Pazar 11.30
YER: Miniaturk (Minyatur Turkiye Parki)
ADRES: Imrahor Caddesi Sutluce Istanbul (Tel: 0 212 222 28 82)
ZİYARET SAATLERI:  9.00 – 17.00
GIRIS UCRETI: Tam 5TL   Ogrenci/Ogretmen/Askeri personel 3 TL
TOPLU TASIMA SECENEKLERI:
Taksim’den; 54 HT ( Hasköy/Taksim ) Belediye Otobüsü
Mecidiyeköy ve Şişli’den; 54 HŞ ( Hasköy/Şişli ) Belediye Otobüsü
Eminönü’nden; 47, 47 Ç, 47 E Belediye Otobüsleri
Topkapı’dan; 41 ST ( Seyrantepe/Topkapı ) Belediye Otobüsü
Seyrantepe / Topkapı minibüsleri
 
 
Haftaya gorusmek dilegiyle,
Sevtap Ertugrul Basar

JCI Nedir?

30 Ocak 2011 Pazar

www.tips-fb.com

Junior Chamber International (JCI) ; Dünya üzerinde 115 ülkede faaliyet gösteren “Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu” nun marka ismidir. Federasyon dünya genelinde kısaca “JCI” ismi ile tanınmaktadır.
Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu, üyelerinin liderlik ve girişimcilik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan bir uluslar arası sivil toplum kuruluşudur.
Üyelerinin ortak özelliği; takım çalışmasına yatkın, kendini yetiştirmek isteyen, gerek iş gerekse sosyal bazda uluslararası açılımı olan 18-40 yaş arası gençlerden oluşmasıdır.

www.jciturkey.cc/
www.jcistanbul.org/

Öldürüleli 18 yıl oldu...

23 Ocak 2011 Pazar

www.tips-fb.com
Dağ gibi, karayağız birer delikanlıydık.Babamız, sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi.
Arabalar sırıl sırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mum ışığında bitirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yasayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşıyarak katıldıkk o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık,
Vurulduk ey halkım unutma bizi…
Yoksullugun bükemedigi bileklerimize celik kelepceler takıldı. Iskence hücrelerinde sabahladık kac kez. Isteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren senetler gibi kullanırdık. Mimardik, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. Yüreğimiz, işçiyle birlikte attı.Yaşamımızın en güzel yıllarını, birer taze cicek gibi verdik topluma.Bizleri yok etmek istediler hep.
Öldürüldük ey halkım, unutma bizi.
Fidan gibi genc kizlardık. Hayat, şakırdayan bir şelale gibi akardı gözbebeklerimizden. Yirmi yaşında, yirmi bir yaşında, yirmi iki yaşında, iskencecilerin acımasiz ellerine terk edildik. Direndik küçücük yüreğimizle, direndik genc kızlık gururumuzla. Tükürülesi suratlarına karşı bahar cicekleri gibi. Utanmadılar insanliklarından, utanmadılar erkekliklerinden.
Hücrelere atildik ey halkım, unutma bizi…
Ölümcül hastaydık. Bağırsaklarımızz düğümlenmişti. Hipokrat yemini etmis doktor kimlikli iskencecilerin elinde öldürüldük acınmaksızın. Gelinliklerimizin ütüsü bozulmamıştı daha. Cezaevlerine kilitlenmis kocalarımızın taptaze duyularına, birer mezar taşı gibi savrulduk. Vicdan sustu. Hukuk sustu. Insanlık sustu.
Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi…
Kanserdik. Ölüm, her gün bir sinsi yılan gibi dolaşıyordu derilerimizde. Uydurma davalarla kapattılar hücrelere. Hastaydık. Yurt dışına gitseydik kurtulurduk belki. Bir buçuk yaşındaki kızlarımızı öksüz birakmazdık. Önce kolumuzu, omuz başından keserek yurtseverlik borcumuzun diyeti olarak firlattik attık önlerine. Sonra da otuz iki yaşında bırakıp gittik bu dünyayı, ecelsiz.
Öldürüldük ey halkım, unutma bizi…
Giresun´daki yoksul köylüler, sizin icin öldük. Ege´deki tütün iscileri, sizin icin öldük. Doğu´daki topraksız köylüler, sizin icin öldük. Istanbul´daki, Ankara´daki isciler, sizin icin öldük. Adana´da paramparca elleriyle, ak pamuk toplayan isciler, sizin icin öldük.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi…
Bağımsızlık, Mustafa Kemal´den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı icin kan döktük sokaklara .Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsınn dedik, sokak ortasinda sorgusuz sualsiz vurdular.
Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi…
Yabanci petrol sirketlerine karsi devletimizi savunduk, kominist dediler. Ülkemiz bağımsız değil dedik, kelepceyle geldiler üstümüze. Kurtuluş Savaşında emperyalizme karşı dalgalandırdığımız bayrağımızı daha da dik tutabilmekti bütün çabamız. Bir kez dinlemediler bizi. Bir kez anlamak istemediler.
Vurulduk ey halkım, unutma bizi..
Henüz cocukluğumuzu bile yasamamıştık. Bir kadın eline değmemisti ellerimiz. Bir sevgiliden mektup bile alamamıştık daha. Bir gece sabaha karşı, pranga vurulmus ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sephalarına. Herkes tanıktır ki korkmadık. Içimiz titremedi hic. Mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere…
Asıldık ey halkım, unutma bizi..
Bizi öldürenler, bizi asanlar, bizi sokak ortasinda vuranlar, agabeyimiz, babamız yaşlarındaydılar. Ya bu düzenin kirli çarklarina ortak olmuslardı, ya da susmuslardı bütün olup bitenlere. Öfkelerini bir gün bile karşısındakilere bağırmamış insanlarin gözleri önünde öldürüldük. Hukuk adına, özgürlük adına, demokrasi adına. Batı uygarlığı adına, bizleri bir şafak vakti ipe çektiler.
Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi…
Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi…! Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarinda yankılanacak ey halkım, unutma bizi.
Özgürlüge adanmış bir top cicek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz, ey halkım, unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi, UNUTMA BİZİ ….

Uğur Mumcu