Unsuz Çikolatalı Pasta
Malzemeler
6 Yumurta
2 tane kare bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
Pudra şekeri
Tereyağ
Bitter çikolatayı bain-marie(benmari) usulu eritin. Erirken 1 tatlı kaşığı tereyağı da katın karıştırın. Diğer tarafta yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Akını bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.(beyaz köpük köpük olmalı) Sarısını da bir tarafta çırpın ve erimiş çikolatanın yarısını ekleyin bir dakika çırpın sonrasında kalanını ve yumurtanın beyazını ekleyin ve karıştırın. İyice yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün ve 200 derece de yarım saat pişirin sonrasında kelepçeli kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökün ve servis yapın. Afiyet olsun:)
Unsuz Çikolatalı Pasta...
10 Nisan 2011 Pazar
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
11:01
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder