Fırında Kremalı Tavuk(Berna'nın annesinden)
Malzemeler :
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü(2 kişi için 1 büyük tavuk göğsü yetiyor)
Patates,
Havuç,
Krema,
Kremalı mantar çorbası(toz hali),
Kaşar peyniri,
Zeytinyağı,
Kekik,
Karabiber,
Tuz
Tavuk göğsünü 1 yemek kaşığı zeytinyağı, çok az kekik ve çok az karabiber(ki bunlar isteğe bağlıdır.İsterseniz bunlarla karıştırmayabilirsiniz de) karıştırıp borcama koyun.
Geniş bir kapta rendelenmiş patates, havuç(ben 2 patatese 1 yarım havuç rendeliyorum. Bu tamamen isteğe ve kişi sayısına göre değişiyor) krema,kremalı mantar çorbasını karıştırıp tavuğun üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30. dakika da kaşar peynirini de ekleyerek 45 dakika pişirin. Harika oluyor harika:) Misafiriniz geldiğinde mutlaka yapın. Bayılacaklar... Afiyet olsun.
**Bu muhteşem tarif için Sevgili Berna Fırat'a ve tarifin esas sahibi Sevgili Annesine çoook teşekkürler. Sayenizde böyle güzel bir yemeği öğrendim..
Fırında Kremalı Tavuk...
12 Nisan 2011 Salı
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
10:20
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder