Zeytinyağlı Fasulye
1 kilo taze fasulye (tercihan çalı fasulye)
2 kuru soğan
9-10 diş sarımsak,
1 su bardağı domates sos veya 2 iri domates rendesi
tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
zeytinyağı
Fasulyeyi yanlarından kılçıkları temizleyip, ortadan uzunlamasına ikiye kesip iyice yıkayalım.
Tencereye önce zeytinyağı ve ufacık kestiğimiz soğanları ekleyelim. 2 tur yağda çevirelim ve fasulyeleri ekleyelim. Üzerine tüm fasulyeyi kaplayacak şekilde domates sosu ekleyelim. sarımsak. tuz, şekeri ekleyelim ve hiç su koymadan, kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Ben üzerine servis ederken cherry domatesleri yağda biraz çevirip ekledim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Fasulye
25 Mayıs 2020 Pazartesi
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
12:37
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder