Çıtır Fasulye
Yarım kilo çalı fasulye
süzme yoğurt
zeytinyağı
sarımsak
tuz
susam
karabiber
Fasulyelerin kenarlarını ayıklayalım ve ortadan ikiye ayırıp yıkayalım.Sonrasında tuz, zeytinyağı ve karabiber ile harmanlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Biraz yanık ve kıtır olmalı.
Küçük bir tavada susamları kavuruyoruz. (yağsız)
Bir kapta yoğurt, zeytinyağı,tuz ve susamı ve sarımsağı rendeleyip karıştırıyoruz. Fırından çıkan fasulyeleri ılıtarak yoğurdun üzerine koyuyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı ve susam ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Çıtır Fasulye
26 Mayıs 2020 Salı
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
13:39
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder