En Güzel Doğum Günü Pastası

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Share
www.tips-fb.com
En Güzel Doğum Günü Pastası

Pandispanya için;

6 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un
1 paket damla vanilya 
1 paket paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
kalıbın tabanını yağlamak için tereyağı


Krema için;

5 yumurta sarısı
75 gr toz şeker
50 gr nişasta
500 ml süt
25 gr tereyağı
1 paket vanilya 
100 ml krema (yarım kutu süt kreması)
50 gr beyaz çikolata

Ganaj için;

200 gr. küvertür çikolata (sütlü ya da bitter isteğe bağlı)
200 ml. Süt kreması (200 ml’lik 1 kutu krema)


Arasına koymak için;

muz, damla çikolata

Kalp kurabiye için;

1 yumurta
200 gr tereyağ
1 paket vanilya
100 gr toz şeker
2,5 su bardağı un
renklendirmek için 1 çay kaşığının ucu ile gıda boyası



20 Mayıs kızımın doğum günü. Bu yıl malum covid 19 yüzünden sevdikleri ile kutlayamadık. Parti yapamayacak olmanın verdiği bir hüzünle de olabilir, bu yıl hazır pasta istemedi. Evde kendimiz yapalım dedi. Kırar mıyım hiç kuzumu? Aldık malzemelerinizi ve başladık pastamızı yapmaya..


Pandispanya yapılışı;
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.

Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ve vanilyayı ilave edin. Toz şeker eriyip sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve bir tutam kadar tuz ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Kabarttığınız yumurta aklarını 3-4 seferde spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurta sarılarına yedirin.
Un ve kabartma tozunu yumurta karışımına eleyerek 2-3 seferde ekleyin.
Çember kalıbın altına yağlı kağıt serin ve hamurun akmaması için kenarlarını katlayarak sıkıştırın.
Yağlı kağıdı tereyağı ile yağlayın pandispanya hamurunu kalıba dökün.
180 derece önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin.
Pişen pandispanyayı bir tel üstünde en az 1 saat kadar soğumaya bırakın.
Kalıbın kenarından bir bıçak sokarak keki kalıptan dikkatlice ayırın.
Pandispanyayı isteğinize göre enine 2 ya da 3 parçaya ayırıp yapacağınız pastanızda kullanın.Ben ikiye böldüm. 

Krema yapılışı ;

Sütü sos tenceresine alın içine şekerin yarısını ilave ederek kısık ateşte karıştırarak ısıtın.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarılarına şekerin kalan yarısı ilave ederek çırpın.
Nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Nişasta eklediğiniz yumurta sarıları pürüzsüz bir hal alınca ısıttığınız sütten 1 kepçe kadar içine ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca çırpın.
Ilık hale gelen yumurta sarılarını ocaktaki süte ilave edin ve koyulaşıncaya karıştırarak pişirin.
Kıvam alan kremayı ocaktan alın içine tereyağını ve vanilyayı ilave ederek tamamen karışıncaya kadar çırpın.
Ara ara karıştırarak kremayı soğutun. Soğudukça koyulaşan pastacı kremasını kullanmadan önce süt kreması ve eritilmiş beyaz çikolata ile topak kalmayıncaya kadar çırpın. 


Ganaj yapılışı ;
Süt kremasını orta boy sos tenceresine alın.
Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtın.
Yeteri kadar ısına kremanın altını kapatın ve içine küvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Hazırladığınız ganajı bir kaseye alın ve 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.Yoğunlaşan ganajınızı pastanızda kullanabilir hale geldi.

İkiye kestiğimiz pandispanyayı biraz süt ile ıslatalım. Ardından kremamızı bolca üzerine sürelim ve dilimlediğimiz muzlar ile çikolata parçacıklarını, kremanın üzerine dizelim. Yine süt ile ıslattığımız pandispanyamızın ikinci dilimini üzerine koyalım ve ardından ganajımızı sürelim. 

Biz pastamız biraz süslü olsun dedik ve üzerine kalp kurabiyeler kondurduk. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 
Kalp kurabiyeleriniz yapılışı ;

Tüm malzemeler oda karıştırılıp, yoğuruyoruz. İstediğiniz şekli verip önceden 170 derecede ıstılmış fırında 10 dk pişiriyoruz. ( Bizim gibi pasta üzerinde süs olarak kullanacaksanız, fırından çıkar çıkmaz uçlarına hemen kürdan geçirin. Soğuyup sertleşince geçmez.)

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder