Bergama Çığırtması

16 Mayıs 2020 Cumartesi

Share
www.tips-fb.com
Bergama Çığırtması

4  orta boy patlıcan
6-7  yeşil biber
1 kuru soğan
3  domates
5-6 iri diş sarımsak
1 su bardağı kadar zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Yoğurt (isteğe bağlı)




Patlıcanları alacalı soyup yay şeklinde kesip zeytinyağında kızartıyoruz. Aynı kapta soğanı, sarımsağı,tuzu şekeri kavuruyoruz. Sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip, 9-10 dk kadar pişiriyoruz. 
Sonra fırın kabına dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu karışımı döküyoruz. Biberleri de bütün olarak üzerine yerleştirip 15 dakika kadar pişiriyoruz. İster ılık ister soğuk olarak servis ediyoruz. İsteğe bağlı olarak yoğurtla tüketebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder