El Açması Tadında Çıtır Börek
5 yufka
Dilediğiniz iç harç (ben pırasalı-patatesli yaptım)
susam
sosu için;
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karbonat
Sos malzemelerinin hepsini bir kapta çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve sosu yufkanın üstüne sürün, iç harcını serpiştirin ve rulo şeklinde yerleştirin. Kalan harcı üstüne sürün ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında sadece alt üst ayar çalışarak üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..
El Açması Tadında Çıtır Börek
25 Mayıs 2020 Pazartesi
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
14:50
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder