Evde Et Dürüm, Soğan Halkaları ile...

7 Şubat 2013 Perşembe

Share
www.tips-fb.com
Evde Et Dürüm

Malzemeler;

4 adet biftek,
Mantar,
Kızmızı biber,
Domates,
Sarımsak,
Domates sos(yada salçası)
Kekik, kimyon,pul biber, tuz
1 su bardağı su
2 lavaş(2 kişilik)



Tavaya zeytin yagını koyup ısıtın. Biftekleri jülyen doğrayın ve yağda 2-3 dakika cevirin sonra isteğiniz miktar ve şekilde kestiğiniz sebzeleri katın  ve 2-3 dakika da öyle pişirin.Sonra domates sosu(ben hazır değil yaz sonu annemin yaptığı domates sosunu kullanıyorum.) yoksa domates salçasını (1 yemek kaşığı yereli olur) ve suyu baharatlarla birlikte katın ve yarım saat pişirin. Suyunu iyice çekince lavaşları( Ben pide salonlarında yapılan lavaş-yufkaları daha çok sevdiğim için oradan aldım. Sıcak sıcak misss. Marketlerde satılan dürüm yufkaları da güzel oluyor. Ama mutlaka ısıtın.) ikiye kesip içine harcımızı koyarak dürüm şeklinde sarın. Yanında istediğiniz garnitür ile servis yapın. Ben elma dilim patates, ev yapımı halka soğan ve yine ev yapımı salatalık turşusu ile servis ettim. Harika :) Afiyet olsun..

*** Ben makarna yaparken suyunu kesinlikle dökmem bir kavanoza koyar saklarım(1 hafta bozulmadan buzdolabında kalıyor) Daha sonra yaptığım tüm çorbalara, yemeklere,soslara su yerine onu koyarım deyin sağlık sağlık sağlık... Burada da su yerine makarna suyunu kullandım. Bu nedenle su tuzlu olduğu için tuz koymadım. Aman dikkat sizde makarna suyunu kullandığınız zaman tuz dökmeyin yada kontrol ederek dökün.. 

Dürümün içini isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. Turşu, kıcırcık, kaşar peyniri yada biftek yerine tavuk göğsünü koyarak pişirip koyabilirsiniz.. 

Bu arada ben soğan halkalarını da evde yapıyorum. 

Soğan Halkası;

3-4 büyük beyaz soğan,
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı mısır unu
1 şişe soda
tuz
1 su bardağı  galeta unu
 kızartma için sıvıyağ


Bir kabta un, nişasta, mısır unu ve tuzu karıştırın. Bu karışıma sodayı ilave ederek iyice çırpın. Soğanları soyun ve 1-1,5 cm genişliğinde halkalar halinde doğrayın. Halka olması için ortasını çıkarın. Halka soğanları tek tek önce hazırladığınız hamura sonrada galeta ununa (ben hiç galeta unu hazır almadım. Evdeki kalmış ekmekleri önce küçük parçalara ayırıp kuruturum sonra rondadan geçirir ve kavanozda saklarım. 1-2 ay rahatlıkla kalıyor)bulayarak kızgın yağda kızartın.Sıcak servis yapın. Soğuyunca bence kötü oluyor. Afiyet şeker olsun efendim...


2 yorum:

Sevinç Urla dedi ki...

Merhaba,

Hergün bakıyorum sayfanıza yeni bir tarif var mı diye.. Bugünde sabah bakmıştım. Az önce tekrar bakınca gördüm ki yeni tarih gelmiş... Hemen deneyeceğim. Bu arada verdiğiniz ufak püf noktaları da çok başarılı.Şimdiye kadar hiç makarna suyunu saklamak aklıma gelmemişti..Bundan sonra kesinlikle dökmem.. Yaşasın sağlık,sağlık,sağlık:)Yaşasın Oley:)

Oley Kasapçı Yılmaz dedi ki...

Ayyy Sevinç Hn, yorumunuza bayıldım:) Hele ki Yaşasın Oley kısmına:):) Sizin gibi dostlar sayesinde daha heyecanla yazıyorum bende..

Yorum Gönder