Evde Vişne Likörü

3 Mart 2015 Salı

Share
www.tips-fb.com
Evde Vişne Likörü


Malzemeler;
1 kilo vişne,
1 şişe(70 cc lik votka. Marketteki en ucuz votka alınabilir)
4-5 cubuk tarçın
9-10 karanfil
1 kilo toz şeker
Büyük cam kavanoz



Vişneleri iyice yıkayıp saplarından ayırıp çekirdekleri ile cam kavanozun içine koyalım. Üzerine toz şekeri  ilave edelim. Kavanozun ağzını kapatıp , evin en çok güneş alan yerine koyup  1 ay güneşte bekletelim. Her gün mutlaka  kavanozu  bir kez çalkalayalım.
Gün geçtikçe karışım sulanacak ve kavanozun 1/3 ü vişne suyu olacak. 1 ay sonra (ister vişneleri süzüp çıkarın( buzluğa koyup sonradan pastalarda keklerde kullanabilirsiniz) ister saklayın) kavanoza votka,karanfil ve tarçını ekleyin ve kavanozun ağzını sıkıca kapatıp. Güneş aşmayan karanlık ve çok nemli olmayan bir yerde en az 5 ay bekletelim. (Ben 6 ay beklettim. Ne kadar uzun kalırsa o kadar güzel  fermante olur)  sonrasında tarçın ve karanfili süzüp eğer vişneleri atmamışsak vişneleri ile birlikte karanlık ortamda bekletmeye devam edelim.  Ben açtım ve birkaç kez misafirlerime servis ettim. Sonra yine kavanozu karanlık dolaba koyuyorum. Bazıları buzdolabında saklamayı tercih ediyor. Denemedim. Eger vişneleri  atmadıysanız likörü servis ederken kadehe 1 tane vişne koyarsanız hem hoş bir görüntü hem de  mevsiminde olmasanız bile vişne yemiş olursunuz. Afiyet olsun.

Bu muhteşem tarif için canım dostum  Pınar Toroslu'ya çooook teşekkür ederim.


1 yorum:

Elmas dedi ki...

Merhaba, hayat tesadüfler ile dolu. Ben Pınar Toroslu'yu Vakıf Faktoring'den tanıyorum. Lütfen ona selamlarımı söyleyin. Elmas

Yorum Gönder