Evde Elma Sirkesi

2 Mart 2015 Pazartesi

Share
www.tips-fb.com

Evde Elma Sirkesi




Elinizdeki elma kabuklarını ve çekirdeklerini atmayın. Büyükçe bir kavanoza(benim ki 3 lt lik) koyun. Bunlar  kavanozun dörtte birini kaplasın. Kavanozun üçte dördüne su doldurun.  Kavanozun ağzını  bir tülbent tarzı bez ile sarın ve güneş almayan bir yerde 15-20 gün saklayın. Elmalar iyice çürüdükten sonra kabuk ve çekirdekleri süzün ve çöpe atın. Kavanozda kalan elmalı suyun içerisine 2-3 tane nohut(bu sirke yapımını hızlandırır) 1 yemek kaşığı kaya tuzu( alkolleşmesini önler) ve bir dilim ekmeğin içi(mayalanmasını sağlar) atın ve ağzını sıkıca kapatın. 40-45 gün sonra sirkeniz olur ve kullanıma hazır hale gelir ama ben en az 3-3,5 ay bekletip öyle kullanıyorum. Ne kadar uzun süre bekletilirse sirke o kadar güzel ve lezzetli  olur.  

Üzüm sirkesi de yaptım. Onun tarifini de paylaşacağım. Portakal ve Nar Sirkesini de deneyip yine burada paylaşacağım. 


0 yorum:

Yorum Gönder