Evde Elma Sirkesi
Elinizdeki elma kabuklarını ve çekirdeklerini atmayın.
Büyükçe bir kavanoza(benim ki 3 lt lik) koyun. Bunlar kavanozun dörtte birini kaplasın. Kavanozun
üçte dördüne su doldurun. Kavanozun
ağzını bir tülbent tarzı bez ile sarın
ve güneş almayan bir yerde 15-20 gün saklayın. Elmalar iyice çürüdükten sonra
kabuk ve çekirdekleri süzün ve çöpe atın. Kavanozda kalan elmalı suyun
içerisine 2-3 tane nohut(bu sirke yapımını hızlandırır) 1 yemek kaşığı kaya tuzu(
alkolleşmesini önler) ve bir dilim ekmeğin içi(mayalanmasını sağlar) atın ve
ağzını sıkıca kapatın. 40-45 gün sonra sirkeniz olur ve kullanıma hazır hale
gelir ama ben en az 3-3,5 ay bekletip öyle kullanıyorum. Ne kadar uzun süre
bekletilirse sirke o kadar güzel ve lezzetli
olur.
Üzüm sirkesi de yaptım. Onun tarifini de paylaşacağım. Portakal ve Nar Sirkesini de deneyip yine burada paylaşacağım.
0 yorum:
Yorum Gönder