Kerevizin Ayva Aşkı...

15 Ocak 2015 Perşembe

Share
www.tips-fb.com
Kerevizin Ayva Aşkı...

Malzemeler;

2 büyük kereviz
2 portakal
1 Ayva
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Şeker
Zeytinyağı



Kerevizleri eğer varsa ince cips kıyıcı ile cips gibi yoksa çok ince yuvarlak olarak keselim. 2 portakalı sıkıp üstüne dökelim ve 10 dk bekletelim. Bu arada iri iri dogradığımız soganları ve sarımsagı zeytinyağında biraz öldürelim. Sonra portakal suyunda beklettiğimiz kerevizleri suyu ile birlikte ilave edelim. Tuz, şeker ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Yaklaşık yarım saat sonra küp küp doğradığımız ayvaları üstüne ekleyelim ve 20 dk daha pişirelim. Servis tabağımıza alıp ılık ya da soğuk servis edelim.

**** Normalde ılndıktan sonra üzerine beyaz peynir küçük parçalar halinde ilave edilirek servis edilmesi daha da lezeetli bir hale getirebilir ancak ben peynir yemediğim için eklemedim..

Bu yemeğin tarifini benimle paylaşan Sevgili Gonca Arayıcı'ya çoooooook teşekkürler. İyi ki varsın:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir tarif. Ayva ile kereviz olurmuymuş dedim ama yine de yaptım ve misafirlerim bayıldı. Cok teşekkürler. Bu arada profil yazınızı okudum. Ya siz ne çatlak kadınsınız(kötü anlamda demedim). Çok hoşuma gitti tarzınız.bence siz hep yazın ama sadece yemek tarifleri değil hayata dair(tıpkı blogunuzun ismi gibi) herşeyi yazın. Sevgiler

Yorum Gönder