Kıymalı-Pırasalı Börek

15 Ocak 2015 Perşembe

Share
www.tips-fb.com
Kıymalı-Pırasalı Börek

Malzemeler;

4 yufka,
250 gr kıyma(ben kuzu tercih ediyorum)
2 tane pırasa
Dolmalık fıstık
2 yumurta
1 şise maden suyu
Sıvı yag
Tereyağı
Tuz
Pul biber


Önce iç harcını hazırlıyoruz. Çok  az sıvı yağ koyduğumuz tencerede önce kıymaları 3- dk kavuruyoruz. Ardından çok küçük kıydığımız pırasaları ilave ediyoruz. pul biber ve tuzu ekleyip 10 dk kadar pişiriyoruz. 2 yemek kaşığı kadar tereyagını eritiyoruz. Bir kaseye 1 şişe maden suyunu, 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı sıvı yagı  ve ılınmış tereyagını koyup karıştırıyoruz.  

Tezgahımızın üstüne bir yufkayı bütün olarak açıyoruz ve hazırladığımız sosdan heryerine sürüyoruz. Uç kısmına kıymalı pırasalı harcımızı boydan boya koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Sonra yağladığımız fırın tepsisine(yuvarlak olurda şeki olarak daha güzel oluyor) ortadan sararak diziyoruz.(Foto gibi) Kalan 3 yufkayıda bu şekilde hazırlayıp tepsimize diziyoruz. Kalan sosu kaşık yardımı ile tüm böreğin üstüne döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırnda 200 derece de 30 dakika pişiriyoruz. Harika harika harika.. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder