Kıymalı-Pırasalı Börek
Malzemeler;
4 yufka,
250 gr kıyma(ben kuzu tercih ediyorum)
2 tane pırasa
Dolmalık fıstık
2 yumurta
1 şise maden suyu
Sıvı yag
Tereyağı
Tuz
Pul biber
Önce iç harcını hazırlıyoruz. Çok az sıvı yağ koyduğumuz tencerede önce kıymaları 3- dk kavuruyoruz. Ardından çok küçük kıydığımız pırasaları ilave ediyoruz. pul biber ve tuzu ekleyip 10 dk kadar pişiriyoruz. 2 yemek kaşığı kadar tereyagını eritiyoruz. Bir kaseye 1 şişe maden suyunu, 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı sıvı yagı ve ılınmış tereyagını koyup karıştırıyoruz.
Tezgahımızın üstüne bir yufkayı bütün olarak açıyoruz ve hazırladığımız sosdan heryerine sürüyoruz. Uç kısmına kıymalı pırasalı harcımızı boydan boya koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Sonra yağladığımız fırın tepsisine(yuvarlak olurda şeki olarak daha güzel oluyor) ortadan sararak diziyoruz.(Foto gibi) Kalan 3 yufkayıda bu şekilde hazırlayıp tepsimize diziyoruz. Kalan sosu kaşık yardımı ile tüm böreğin üstüne döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırnda 200 derece de 30 dakika pişiriyoruz. Harika harika harika.. Afiyet olsun.
Kıymalı-Pırasalı Börek
15 Ocak 2015 Perşembe
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
05:09
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder