Şuela

5 Şubat 2015 Perşembe

Share
www.tips-fb.com
Şuela(Olcay Kasapçı'nın rüya tatlısı)

Malzemeler:

Hamuru için

4 yumurta,
150 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 fiske tuz

İç  ve üst krema
1 litre süt
2 su bardağından bir parmak az şeker
2 dolu dolu yemek kaşığı buğday nişastası
4 dolu dolu yemek kaşığı un
vanilya
limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı kakao
2 kaşık tereyağ


Çocukluğumun en en unutulmaz tatlısıdır Şuela. Onlarca yesem doymam, bıkmam. Annemin  ki genellikle misafir için yapardı, yapıiını bir tören izler gibi izler  ve pişip son halini hayal ederdim...Hala annemi ne zaman yakalasam yaptırırım ve hala tadına doyamam. Evet ben de yapıyorum ve herkes beğeniyor ama bana göre asla onun ki kadar lezzerli olmuyor.

Gelelim tarife; Suyu tencereye koyup kaynatalım. İçine tereyağını(margarinde kullanabilirsiniz), şeker ve tuzu ekleyip yağ eriyene kadar kaynatın. Ardından unu ilave edin ve karıştırın.Hamur haline gelen karışımı kenara alıp ılıtalım. Sonrasında yumurtaları ve vanilyayı ekleyip iyice yedirelim. Bir yemek kaşığı ile (sıkma torbasıda olur) ceviz büyüklüğünde fırın tepsisine koyun. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü iyice pembeleşene kadar pişirin. Aman dikkat pişme boyunca sakın fırının ağzını açmayın. Yoksa hamur çöker. Piştiğinden emin olunca fırını kapatın ve birkaç dakika fırının içinde bekletin.

Bu arada iç kreması için bir tencerede malzemelerin yarılarını tereyağ  ve kakao hariç karıştıralım ve ateşe alalım. Pişene kadar sürekli karıştıralım. Pişip ateşin altını kapattıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı katıp eriyene kadar karıştıralım.

Üst kreması içinde malzemenin kalan yarısını ve kakaoyu yine bir tencereye alıp karıştıralım ve  Pişene kadar sürekli karıştıralım. Pişip ateşin altını kapattıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı katıp eriyene kadar karıştıralım.

Şuela toplarını tam ortadan ikiye keselim ve arasına iç kremamazı üstüne de kakaolu kremamızı dökelim. Ben kakaolu kremayı kendim yapıyorum ama şuela toplarının üstüne tek tek dökmek istemezseniz ya da daha akışkan bir krema isterseniz hazır çikolatalı soslardan da yapabilirsiniz. Sonra da afiyetle yersiniz.

Hayatımın tatlısı. Canım, canımın içi bir tane anneciğim Olcay Kasapçı bu muhteşem tarif için çoooook teşekkür ederim. Allahım seni başımdan eksik etmesin.



0 yorum:

Yorum Gönder