Büyük olmak....

10 Kasım 2014 Pazartesi

www.tips-fb.com

Büyük olmak...




Büyük olmak

Mustafa doğup, Atatürk olarak kalabilmek...

Ölümünden 76 yıl sonra...


Onu silmek isteyen güruhun yaygarası altında bile...


Onun sesini bastırmak isteyen bir güya aydın vuvuzelasına rağmen...


Yüz binlerce genç kızın, genç erkeğin kolunda, bedeninde “Mustafa


Kemal dövmesi” olarak kalabilmektir.

Yani, bir vatan kurmanın vefasını, vicdanımıza ve ruhumuza ve


kazımak için...
    
Büyük olmak...


Ölüp gittikten sonra daha da büyüyebilmektir...


Her hale, her halükârda dar gelmektir...


Uçsuz bucaksız gönüllere sığamamaktır...

Ebruli Lübnan Keki

3 Kasım 2014 Pazartesi

www.tips-fb.com
Ebruli Lübnan Keki...

Malzemeler;

1 Su bardağı irmik,
1 Su bardağı un,
1 Su bardağı toz şeker,
1,5 Su bardağı süt,
1 Çay bardağı sıvı yağ,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya,
1 Yemek kaşığı zerdeçal,
3 yemek kaşığı tahin,
1 Yemek kaşığı susam 


Önce kuru malzemeleri karıştırın sonra sıvıları ekleyin.(tahin ve susam hariç) İyice çırpın. Kalıbınızı tahin ile yağlayın(normla yağ kullanmıyoruz) sonra üzerine susam serpin. Karışımı dökün ve üzerine tekrar susam dökün.180 derece ısınmış fırında 30-40 dk pişirin. Afiyet olsun.

Bu muhteşem tarif için Sevgili Arkadaşım Ebru Yıldız'a çooook teşekkür ediyorum. 

Böğürtlenin Tatlı Rüyası

9 Ekim 2014 Perşembe

www.tips-fb.com

Böğürtlenin Tatlı Rüyası

Malzemeler : 

Tereyağ
1 lt süt,
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
limon rendesi
portakal rendesi
yarım kilo böğürtlen(veya istediğiniz kırmızı küçük meyveler)
bebe bisküvisi
çikolata sos




Tereyağını eritelim ve unu ekleyip 5 dk kavuralım. Sonra yavaş yavaş sütü ilave edelim. Bir yandan da karıştıralım ki topaklanmasın. daha sonra nişasta, vanilyayı, limon ve portakal rendesini katalım. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dk daha pişirip,ocağı kapatalım. Daha sonra soğutalım. Küçük kavanoz, kase hangisinde servis yapacaksanız onlara yarısına kadar koyalım.Sonra bebe bisküvilerini elimizle birkaç parçaya ayırıp birkaç tane koyalım. Sonra üstüne tekrar krema koyalım. en üstede böğürtlenleri ve onun  üstüne de çikolata sos döküp servis yapalım..Afiyet olsun. 

26.09.2014 Sonsuza Kadarın 5. Yılı...

www.tips-fb.com


26.09.2014 Sevgili Günlük,

Hayattaki en değerli sey sevdiklerim. Cokta şanslı oldum şükürler olsun. Sevdiklerim beni cok üzmediler, hatta coook mutlu ettiler:) 26.09 evlilik yıldönümümüz bizim. 5. Yılımız bu yıl. Yine guzel bir yemekle kutlarız diye düşünürken
  Sevgili Elif Banu Özüçer'ün durumu olmayan bir tanıdığıma gelinliğini vermesi sonra o gelinliğin dönüp dolaşıp bana gelmesi ve ne şans ki birebir benim üstüme olmasıyla  başlayan, bence once kendi düğünlerinde yaptıkları organizasyon sonra bizim merasimimizde yaptıklarından sonra tekstili bırakıp organizasyon işine atılmaları gereken Cooook sevgili dostlarım Serap- Huda Eryildiz'in muhteşem organizasyonu ile nikah yenileme törenine dönüşen harika bir kutlama yaptık.Ne kadar tesekkur etsem az onlara. Bizi dunyanın en mutlu iki insanı yaptılar ne diyeyim iyi ki varlar Hersey hersey cok guzeldi. Nikahımız cok komikti, meyvemi şarabımız, pastamız, nikah şekerlerimiz cok guzeldi. Gelinliğim cok guzeldi. Guzeldi di mi:) kocişim 10 kilo almasına rağmen sığdigi damatligi icinde coook yakisikli idi. Kuzum Elif Naz'in bizi o halde gordugundeki şaşkınlığı cok komikti, Evlilik cüzdanımız bile o kadar gercek gibiydi ki😛Hersey hersey harika idi Velhasıl sevgili gunluk unutulmaz bir gun ve anı oldu bizim icin. Neredeyse evlendiğim gun kadar heyecanlandigim harika bir kutlama oldu. Hayat sevdiklerinle guzel bunu birkez daha gordum. Allahım onları hayatımdan hiç eksik etmesin. Sevgili günlük dilerim senin sayfalarına hep boyle mutlu seyleri yazmak nasip olur.Amin...

Verimli Magnolia'sı

29 Mayıs 2014 Perşembe

www.tips-fb.com
Verimli Magnolia'sı...

Malzemeler;

1 lt süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
2 adet yumurtanın sarısı,
3 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
1 paket krema
Yarım paketten biraz fazla bebe bisküvisi,
8-9 adet çilek,
2-3 adet muz

Nişasta,un,toz şeker,yumurta sarısı ve sütü karıştıp orta ısıda sürekli karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ekleyelim. karıştırp ılımaya bırakalım. Ilınınca krem şantiyi ekleyip çırparak iyice yedirelim. Soğutalım. 

Bu arada bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirelim. Servis yapacağımız kaseye önce 2 tatlı kaşığı bisküvi koyun, kasenin yanına çilekleri yerleştirip üzerine pudingten koyalım sonra tekrar bisküvi üzerine muz ve çilek, üzerine puding ve bisküvi koyalım. üstüne isterseniz muz veya çilek koyup buzdolabında min. 2 saat dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun. 

**servis kaseniz cam olursa sunumu daha şık gözüküyor.

Sevgili Burcu Verimli biliyorum senin kadar güzel kesinlikle yapamam ama benim ki de fena olmadı :) Tarif için çoook teşekkürler..


Artık Benim de 1 Yaşım Var:)

19 Mayıs 2014 Pazartesi

www.tips-fb.com
Elif Naz 1 Yaşında :) Artık Benim de 1 Yaşım Var..




Sayısız kez diledim seni, anne olabilmeyi. Seni içimde hissettiğim ve varlığını öğrendiğimde hayatın bana verebileceği en güzel hediyem olduğunu anlamıştım. O yüzdendi seni kucağıma alır almaz gözlerimin dolması ve ardından gelen gözyaşları. korkuyordum önceleri, nasıl anne olurum diye, ama sen bana "anne" olabilmeyi öğrettin, anneliğin içgüdüsel olduğunu. koskoca bir yıl ne çabuk geçti, sen şimdi bir yaşında mısın? Oysa ki dün gibi kulağımda hayata attığın ilk çığlığın, kollarıma alıp kokladığım an susuşun dün gibi aklımda. Dilerim hayatın boyunca hep gür çıkar sesin, gülüşün yüzünden hiç eksik olmasın kuzum, canım kızım  iyi ki varsın, iyi ki doğurmuşum seni. Seni çok seviyorum güzel,akıllı kızım benim. Şimdi önümüzde uzun uzun yıllar var, öyle olsun diliyorum, hep hayatında olabilmeyi diliyorum kuzum, sen genç muhteşem bir kadın olurken ben yaşlı bir kadın olabilmeyi istiyorum. Artık senin de bir yaşın var ve çook mutluyum ben. İlk doğum günün kutlu olsun Elif Naz'ım, annen ve babanla geçireceğin mutlu yılların olsun.. 

Anne Adı : Oley

6 Mayıs 2014 Salı

www.tips-fb.com
Anne Adı : Oley

Erken bir anneler günü yazısı oldu bu. Olsun. Aslında o kadar çok şey var ki anlatmak istediğim ama neresinden başlayacağımı bilemediğim. Sonundan başlayayım. Teşekkürler Elif Naz'ım bana daha 1 yıl içinde neler öğrettin hayata dair. Canım kuzum çoook teşekkürler şekerparem. 

Geleceğe yönelik bir iş arıyorsanız, analitik düşünme ve problem çözme becerisine sahipseniz, dinamik bir ortamda hızlı ve sonuç odaklı çalışabilen araştırmacı,yenilikçi ve yaratıcı yönü gelişmiş, iletişim yeteneği kuvvetli ve takım çalışmasına yatkın,size bağlı ekibini etkin bir şekilde yönetebilecek bir insansanız ''anne pozisyonu'' tam size göre diyor bir makalede.. Gerçekten hele günümüzde iyi anne olmak ne zor oldu ya..Tırmala dur. Ne çocuğuna ne çevrene ne de kendine yaranabiliyorsun. Bizim annelerimiz hiç bu kadar şey okuyup, araştırıyor muydu? Hayır.  Yok ben bu vitamini veriyorum senin ki hangisi? Ayy ben avakado veriyorum, zihni geliştiriyormuş.. Yok daha neler en iyi bunun için çiğ fındık... Böyle uzuyor liste ama her ne kadar kulaklarınızı tıkamaya çalışsanız da  kaçamıyorsunuz ve etkileniyorsunuz. sonrasında hem sizin hem çocuğun kafası karışıyor. Ben sadece doktorumuzu dinlemeye çalışıyorum.  Yoksa gerçekten kafam çok karışıyor. 

20 Mayıs 2013 saat 12.07 de kuzumu ilk kucağıma aldığımda her şey durmuştu. Dünya dönmüyordu çünkü kucağımdaydı. Canım kızım gelmişti, hoş gelmişti. Ben de anne olmuştum. Ölçüldüm sonradan başım göğe ermemişti ama olsun varsın sayesinde muhteşem bir duyguyu tattım, hala yaşıyorum. Allahım ömür versin daha da yaşayayım.. Annelik ne bir ayrıcalık ne de meziyet. Muhteşem meziyetlere sahip muhteşem insanlar tanıyorum çocuk sahibi olmamış-olamamış. Kaç anneyim diye ortada gezenleri  cebinden çıkarırlar. Kısmet olmamış, olmamışlar.. Onlar bilsinler ki zaten belki de olan çoğu özelliği bizler annelik sayesinde yeni yeni kazanıyoruz. Suzan Halam mesela. Ondan daha muhteşemi var mıdır hayatta acep? Nuray Halam mesela. candır can. Ve birçok birçok kişi var böyle tanıdığım. Selam olsun size.. 

Ben mesela çok şey öğreniyorum, çok şey  kazanıyorum. Bir kere sabır nedir öğrenmeye başladım. Ne kadar çok şeye Elif Naz aklıma gelince ya sabır deyip sustuğumu farkettim örneğin. Özellikle ilk yıllar gerçekten akşamın-sabahın, yazın-kışın, yedi gün-yirmi dört saatin o oluyor. Öyle olunca herhangi bir olumsuzlukta da ilk o geliyor aklına ve eskiden olsa kıyamet koparacağın şeylerde bile  onu düşünüp vazgeçebiliyorsun. Evet bunu yapıyorum. İnanılır gibi değil, değil mi? Bencillik mi o de ne, lugatımdan silindi  gitti... Öncelik sadece kuzum. İnsan zaman geliyor eşi ile bile hayatının bazı anlarını paylaşamazken ,tüm hayatını vermeye hazır oluyor o küçük cimcimeye, paylaşmak da ne? 
Çocuk sesi mi, ayy bu çocuğun annesi ne yapıyor ya  niye bu çocuk hala ağlıyor da susturamıyor diye kızan ben, şimdi o sesi duyduğum anda acaba yavrunun ne derdi var, niye ağlıyor acaba diye  dövünüyorum. Bir anne ağladığında canım yanıyorum, hemen ama hemen ben de ağlamaya başlıyorum. Anlıyor muyım onu, yok o acı yaşanmadan anlaşılmaz. Allah'ta yaşatmasın ama en azından yerine kendimi koyuyorum ve hissediyorum acısını. Analar ağlamasın. 
Yani çoğaltıyormuş insanı annelik, hiç azaltmadan...Tabi bu benim için geçerli herkese bu kalıp uymaz. 

Ve tabi bir de o tarihe adını altın harflerle kazıtmış'' Anne olunca beni anlarsın'' repliğinin hayata geçme durumu. Doğruymuş, yani en azından benim için.. Hem de daha şimdiden iyi mi? Anlıyorum canım annem seni. Evine misafir gelen arkadaşlarının 'ay küçük Olcay bu, aynı annesi' diye sevdikleri kızının ayaklarını yere vurarak' Hayırrrrrrrrrrr ben babama benziyorum, bakın çillerim var benim, hem saçlarımda kıvırcık aynı babam gibi' diye sana benzemeyi reddetmesi içini kim bilir ne kadar acıtırken gülümsemeyi başarabilmeni çok iyi anlıyorum. Şimdi bilsen senin tırnağın olmak için ne kadar çabaladığımı.. (Aman yanlış anlaşılmasın Elif Naz'ım babasının kopyası ve bundan zerre rahatsız değilim.)Senin kızın olmaktan gurur duyuyorum Olcay Kasapçı. Umarım ki Elif Naz'da birgün aynı şeyi benim için der. Tek gayem budur. 

Velhasıl ilk anneler günümü kutlayacağım kısmetse ve heyecanlıyım tabi.  Ama ben seni kucağıma her aldığımda zaten çok heyecanlanıyorum kuzum bunu bil e mi.. En büyük hediyem sensin zaten ve senin vereceğin en güzel hediye de o gün yeni yeni öğrendiğin öpme eylemini o gün benim için gerçekleştirip yanağıma kondurman. Elif Naz'ım  seni bana yazan Allahıma teşekkür ediyorum. Canım annemde  hala başımda olduğu için şükrediyorum. Pazar günü gel hadi. Kutlanacak  çok özel bir şeyimiz var.. 

**Bu  yıl anneler gününü kutlayamayacak bir çok anne var yüreği yanarak. Allah size sabır versin. Ne desem az. Üzgünüm.. 



Pasaklıyız ama mutluyuz:)

22 Nisan 2014 Salı

www.tips-fb.com
Pasaklıyız ama Mutluyuz:)

Geçen gün bir yerde okudum 'İyi annelerin yapış yapış yerleri, kirli fırınları ve mutlu çocukları olur'. Yaşasın bu benim:) Ben hiç bildik klasik Türk kadını profilinde olamadım. Hani şu akşam yatarken her an misafir ağırlayacakmışçasına evinin her köşesi derli toplu, fırını tertemiz mutfağı bal dök yala tadında olanlardan.Cemalim'de evin dağınıklığından rahatsız olan bir insan olmadığı için, evin derinden topundan ben sorumluyum. Her şeye de tek başıma yetişemiyorum. Ama evimizin kendine göre bir düzeni var. yerlerim her daim bal dök yala olmaz.Aman olmayıversin. Elif Naz'ın oyuncakları dağınık şimdililk ama öğreteceğim ona mutlaka büyüyünce toplayacak. Sahi kaç yaşında başlıyorlar toplamaya?En azından onu bu konu da eğitmeliyim:)

Arada ev kontrolden çıkınca strese giriyorum evet. Dırdır etme potansiyelim artıyor.Zaten çok konuşuyorum bir de bu zamanlar da vır vır.. Akşamın yemeğini bir gece önceden yapıyorum çalıştığım için. Eğer evde ertesi günün yemeği yoksa akşam eve giderken gecenin köründe yemek yapacak olmanın stresi ile sinirli de olabiliyorum. Ama genel olarak rahat bir insanım. Bir de misafir gelince yapacağım yemeklerin yetişmeyecek stresi var.Zaten Cemal'de en stresli olduğum zamanların bu zamanlar olduğunu söyler.

Rahatlığım hem kendim hem işten dönünce benden ilgi bekleyen kızım Elif Naz için gerekli. Bir kere akşam yemek yedikten sonra bir-bir buçuk saat gibi bir zaman kalıyor beraber vakit geçirmek için. Onu da evi derlemek, ertesi güne yemek yapmak gibi işlerle harcayamam vallahi.Elif Naz ile geçireceğim zamandan çalmak gibi geliyor bana. Sofra öyle dağınık kalmış olsun kalsın, Elif Naz'ım mutlu ya..O uyuduktan sonra biraz ortalığı düzeltiyorum. Sonrasında da ayaklarımı uzatıp oturuyorum,dizi seyrediyorum falan... O da benim ruh sağlığım için gerekli değil mi ama..

Hatırlıyorum da ben çocukken annem hep bir koşturma halindeydi. Akşamları şöyle rahat rahat bir oturduğunu çok az hatırlıyorum. Çalıştığı için yemekti, çamaşırdı, ütüydü koşturur, haftada en az bir kere misafir ağırlardı. Akşam sofrada daha biz yemeğimizi bitirmeden, o kalkar sofrayı toplamaya girişirdi. Şimdi konuşuyoruz da “Biz çocuklarımızla sizin ilgilendiğiniz kadar çok ilgilenemedik diyor. Çünkü biz çalışan yeni nesildik. Bizden hem çalışan anne hem tam teçhizatlı ev hanımı olmamız beklendi.”

Kim ne derse desin bana. İsterlerse pasaklı desinler, ister pis desinler. Zaman hızla akıp geçiyor ve kızım büyüyor. Çamaşırları toplamaktansa onunla oyun oynamayı tercih ediyorum ve bu onu da beni de daha mutlu ediyor. İşte bu her şeye bedel. Sonuç olarak, belki pasaklı ama mutlu bir aileyiz.

Suzi'nin Çikolatalı Keki...

20 Ocak 2014 Pazartesi

www.tips-fb.com

Suzi'nin Çikolatalı Keki...

Malzemeler;

2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
4 yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
250 gr bitter çikolata,
100 gr tereyağ




Çikolatayı parçalayarak tereyağı ile birlikte eritin. Bu arada 4 yumurta ile toz şekeri çırpın. Sonra un, erimiş çikolatayı ve en son kabartma tozunu katarak tekrar karıştıralım. ve yağlı kağıt ile kapladığımız kare borcama(ben kare borcam kullandım ama siz o boyutlarda başka kalıp olur) dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim. Harikaaaa. Afiyet olsun.

Bu muhteşem tarif için canım Halam Suzan Kasapçı'ya çok teşekkürler..