Ebruli Lübnan Keki...
Malzemeler;
1 Su bardağı irmik,
1 Su bardağı un,
1 Su bardağı toz şeker,
1,5 Su bardağı süt,
1 Çay bardağı sıvı yağ,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya,
1 Yemek kaşığı zerdeçal,
3 yemek kaşığı tahin,
1 Yemek kaşığı susam
Önce kuru malzemeleri karıştırın sonra sıvıları ekleyin.(tahin ve susam hariç) İyice çırpın. Kalıbınızı tahin ile yağlayın(normla yağ kullanmıyoruz) sonra üzerine susam serpin. Karışımı dökün ve üzerine tekrar susam dökün.180 derece ısınmış fırında 30-40 dk pişirin. Afiyet olsun.
Bu muhteşem tarif için Sevgili Arkadaşım Ebru Yıldız'a çooook teşekkür ediyorum.
Ebruli Lübnan Keki
3 Kasım 2014 Pazartesi
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
04:56
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder