Köstebek Pasta..

25 Mart 2013 Pazartesi

Share
www.tips-fb.com
Köstebek Pasta;

Malzemeler


 Keki için;
  3 adet yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  1 su bardağı süt 
  yarım su bardağı sıvı yağ
  1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya
    2,5 su bardağı un
   1 paket kakao 
 
Kreması için;
           5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
          
Arası için;
2-3 adet muz/çilek/vişne
      Damla yada parçalanmış çikolata


Yumurta ve şekeri mikserde köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle 2-3 dk çırpalım. Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız kelepçeli kalıba yada fırın tepsisine yada borcama dökelim. (hangisini isterseniz ben kelepçeli kalıpta yaptım) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Pişen keki soğumaya bırakalım.

Bu arada kremasını yapalım;  Süt, vanilya ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten 5 dakika sonra içerisine 1 paket toz krem şantiyi ekleyip çırpalım. Biraz  çikolata serpip karıştırıp kek soğuyana kadar buzdolabında bekletelim.

Gelelim zor kısma :)Soğuyan keki pasta tabağına alalım. Kenarlardan 1-2 cm pay kalacak şekilde içeriden kaşıkla oyalım. Alt tabanı 1 parmak kalınlığında kalana kadar oymaya devam edelim. Oyduğumuz kek parçalarını pastanın üzerinde kullanmak için robottan geçirelim. Muzları soyup yuvarlak dilimleyelim.(çilek yada vişne de oluyor) Oyduğumuz pastanın içerisine bir kat krema dökelim. Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz muzları dizelim. Üzerine çikolataları serpelim. Tekrar krema koyup muz ve çikolata serpelim. En üstüne kalan kremayı dökelim. Kremanın üzerine robottan geçirdiğimiz kek parçaları ile tamamen kapatalım.Hindistan cevizi, dövülmüş fındık yada antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder