Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 paket kakao
Kreması için;
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Arası için;
2-3 adet muz/çilek/vişne
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Arası için;
2-3 adet muz/çilek/vişne
Damla yada parçalanmış çikolata
Yumurta
ve şekeri mikserde köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Süt ve sıvı
yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu
ekleyip karıştıralım. Önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle 2-3 dk çırpalım.
Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız kelepçeli kalıba yada fırın tepsisine yada borcama dökelim. (hangisini isterseniz ben kelepçeli kalıpta yaptım) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık
30-35 dakika pişirelim. Pişen keki soğumaya
bırakalım.
Bu arada kremasını yapalım; Süt, vanilya ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten 5 dakika sonra içerisine 1 paket toz krem şantiyi ekleyip çırpalım. Biraz çikolata serpip karıştırıp kek soğuyana kadar buzdolabında bekletelim.
0 yorum:
Yorum Gönder