Kalpli Küçük Tartoletler...

22 Mart 2013 Cuma

Share
www.tips-fb.com
Kalpli Küçük Tartoletler...

Malzemeler;

150 gr tereyag(yada 1 su bardağı sıvı yağ),
2 adet yumurta,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı pudra şekeri,
Vanilyalı puding yada krema,
Üstünü süslemek için meyve,
Jöle


Malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım. Hamur kıvamına gelince  hamurdan küçük parçalar alıp tartolet kalıbına kenarlarına da yayarak yerleştirelim..(kürdanla hamurun yüzeyini delin ama akis halde biraz kabarıyor.200 derece ısınmış fırında 30 dk pişirelim. Tarlolet pişerken vanilyalı pudingi tarifine göre hazırlayalım. İsterseniz hazır değil kendinizde evde kremanızı(Muhallebili Tel Kadayıf tarifimde krema-muhallebi tarifini görebilirsiniz) yapabilirsiniz. Tartoletleri kalıptan çıkarıp soğutalım. Kremamızı tartoletlerin üstüne dökelim. Üstüne meyve dilimleyip koyalım ve en üstüne de hazırladığımız jöleyi dökelim.. Jöle kısmı isteğe bağlı.. Afiyet şeker olsun:)


0 yorum:

Yorum Gönder