Kalpli Küçük Tartoletler...
Malzemeler;
150 gr tereyag(yada 1 su bardağı sıvı yağ),
2 adet yumurta,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı pudra şekeri,
Vanilyalı puding yada krema,
Üstünü süslemek için meyve,
Jöle
Malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım. Hamur kıvamına gelince hamurdan küçük parçalar alıp tartolet kalıbına kenarlarına da yayarak yerleştirelim..(kürdanla hamurun yüzeyini delin ama akis halde biraz kabarıyor.200 derece ısınmış fırında 30 dk pişirelim. Tarlolet pişerken vanilyalı pudingi tarifine göre hazırlayalım. İsterseniz hazır değil kendinizde evde kremanızı(Muhallebili Tel Kadayıf tarifimde krema-muhallebi tarifini görebilirsiniz) yapabilirsiniz. Tartoletleri kalıptan çıkarıp soğutalım. Kremamızı tartoletlerin üstüne dökelim. Üstüne meyve dilimleyip koyalım ve en üstüne de hazırladığımız jöleyi dökelim.. Jöle kısmı isteğe bağlı.. Afiyet şeker olsun:)
Kalpli Küçük Tartoletler...
22 Mart 2013 Cuma
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
08:29
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder