Sebzeli Kebap...

28 Mart 2013 Perşembe

www.tips-fb.com
Sebzeli Kebap...

Malzemeler;

Yarım kilo Dana döş satır kıyması,
3 adet taze sarımsak,
1 kırmızı biber,
maydanoz,
taze nane,
taze kekik,
1 çay kaşığı kimyon,
karabiber,
tuz

sosu için;
1 çorba kaşığı biber salçası,
3-4 çorba kaşığı su

kırmızı biber,
kuru soğan,
yeşil biber



Satır kıymasına çok ince kıydığınız taze sarımsakları ekleyip 2-3 dk yoğurun. Sonra taze nane,kekik ve maydanozu ve kırmızı biberi da çok ince kıyıp katın ve yoğurmaya  devam edin 2-3 dk sonra baharatları katın ve bir 5-6 dk daha yoğurun. Yoğurduğumuz kebabı tepsiye bir taraftan başlayıp öbür tarafa doğru devam ederek yerleştirelim. Sonra üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Bir kapta biber salçasına suyu ilave edip açalım ve kebabımızın her tarafına gelecek şekilde üstüne dökelim. kebabımızın yanlarına sebzeleri dilimleyip dizelim ve 200 derece de 30-40 dk pişirelim. Harika oluyor. Afiyet olsun.

Köstebek Pasta..

25 Mart 2013 Pazartesi

www.tips-fb.com
Köstebek Pasta;

Malzemeler


 Keki için;
  3 adet yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  1 su bardağı süt 
  yarım su bardağı sıvı yağ
  1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya
    2,5 su bardağı un
   1 paket kakao 
 
Kreması için;
           5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
          
Arası için;
2-3 adet muz/çilek/vişne
      Damla yada parçalanmış çikolata


Yumurta ve şekeri mikserde köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle 2-3 dk çırpalım. Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız kelepçeli kalıba yada fırın tepsisine yada borcama dökelim. (hangisini isterseniz ben kelepçeli kalıpta yaptım) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Pişen keki soğumaya bırakalım.

Bu arada kremasını yapalım;  Süt, vanilya ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten 5 dakika sonra içerisine 1 paket toz krem şantiyi ekleyip çırpalım. Biraz  çikolata serpip karıştırıp kek soğuyana kadar buzdolabında bekletelim.

Gelelim zor kısma :)Soğuyan keki pasta tabağına alalım. Kenarlardan 1-2 cm pay kalacak şekilde içeriden kaşıkla oyalım. Alt tabanı 1 parmak kalınlığında kalana kadar oymaya devam edelim. Oyduğumuz kek parçalarını pastanın üzerinde kullanmak için robottan geçirelim. Muzları soyup yuvarlak dilimleyelim.(çilek yada vişne de oluyor) Oyduğumuz pastanın içerisine bir kat krema dökelim. Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz muzları dizelim. Üzerine çikolataları serpelim. Tekrar krema koyup muz ve çikolata serpelim. En üstüne kalan kremayı dökelim. Kremanın üzerine robottan geçirdiğimiz kek parçaları ile tamamen kapatalım.Hindistan cevizi, dövülmüş fındık yada antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun..

Kalpli Küçük Tartoletler...

22 Mart 2013 Cuma

www.tips-fb.com
Kalpli Küçük Tartoletler...

Malzemeler;

150 gr tereyag(yada 1 su bardağı sıvı yağ),
2 adet yumurta,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı pudra şekeri,
Vanilyalı puding yada krema,
Üstünü süslemek için meyve,
Jöle


Malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım. Hamur kıvamına gelince  hamurdan küçük parçalar alıp tartolet kalıbına kenarlarına da yayarak yerleştirelim..(kürdanla hamurun yüzeyini delin ama akis halde biraz kabarıyor.200 derece ısınmış fırında 30 dk pişirelim. Tarlolet pişerken vanilyalı pudingi tarifine göre hazırlayalım. İsterseniz hazır değil kendinizde evde kremanızı(Muhallebili Tel Kadayıf tarifimde krema-muhallebi tarifini görebilirsiniz) yapabilirsiniz. Tartoletleri kalıptan çıkarıp soğutalım. Kremamızı tartoletlerin üstüne dökelim. Üstüne meyve dilimleyip koyalım ve en üstüne de hazırladığımız jöleyi dökelim.. Jöle kısmı isteğe bağlı.. Afiyet şeker olsun:)


Kahvaltılık Yalancı Pizza

www.tips-fb.com
Kahvaltılık Yalancı Pizza

Malzemeler;

Tost ekmeği(isteğe bağlı )
Sucuk,
Beyaz peynir,
Siyah zeytin,
Kekik,
Kaşar peyniri,
Domates sos yada domates salçası




Bir kase içinde küp küp doğranmış sucukları, küçük doğranmış zeytinleri, beyaz peyniri ve kekiği karıştıralım. Tost ekmeklerinin üstüne domates sos yada salçayı sürüyoruz.(ben domates sosu tercih ediyorum çok azda biber salçası ile karıştırınca harika oluyor)üstüne karışımı onu üstüne de rendelenmiş kaşar peynirini koyup fırına veriyoruz. Kaşar peynirlerin üstü kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz.(15 -20 dk kadar) Afiyet olsun..

Kırmızı Biber Çorbası....

5 Mart 2013 Salı

www.tips-fb.com
Kırmızı Biber Çorbası

Malzemeler;

5-6 tane kırmızı biber,
1 tane havuç,
1 tane patates,
1 küçük kuru soğan,
1 diş sarımsak,
Tavuk yada et suyu(3 bardak yeter. Yada 1 bulyon ve 3 bardak normal su),
2 yemek kaşık sirke(elma da olur, üzüm de)
Tereyağ yada zeytinyağı,
Karabiber,
Tuz



Kırmızı biberleri istediğiniz gibi közleyin. Ben 3-4 kesip fırında 20 dk pişirdim(üzerine hiçbir şey dökmedim) çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soyun.. Tencere tereyağını koyun. sonarsında soğan ve sarımsak koyup 2-3 dk soteleyin. sonra sirke katıp 1 dk daha soteleyin.(sirkeyi kırmızı biber, havuçtaki tatlılığı alsın diye koyuyoruz) havuç ve patatesleri doğrayıp katın 2-3 dk sonra biberleri ve suyu ilave edip pişirin. Sebzeler iyice yumuşayınca blender ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Sonrasında tuz ve karabiberi ekleyin 1 dk daha ocakta tutun sonra altını kapatın.. Servis yaparken kaşar ilave edebilirsiniz. Çok güzel bir tat oluyor. Çokta besleyici. Afiyet şeker olsun..

Doyurgan Mini Kekler....

3 Mart 2013 Pazar

www.tips-fb.com
Doyurgan Mini Kekler

Malzeme;

2 tane kakaolu dankek (bu tarz baton keklerin hepsi olur. Evde 1-2 dilim kalmış keklerinizi de atmayın buzlukta saklayın. onları da kullanabilirsiniz)
1 paket hazır krema,
Yarım su bardağı ceviz içi(fındık, badem, tuzsuz antep fıstığı da olur.),
1 dolu dolu yemek kaşığı nutella(benzerleri de olur tabiki),
Portakal rendesi(istediğiniz miktarda),
1 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı damla çikolata 

Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolata,




Kekleri parçalayıp geniş bir kaba koyalım, diğer malzemeleri katıp(eğer seviyorsanız evde varsa kuru meyvelerden de küçük küçük dilimleyip katabilirsiniz) iyice yoğuralım. daha sonra strech filmi serelim ve hazırladığımız karışımı döküp rulo haline getirelim ve film ile saralım. En az 7-8 saat buzdolabında bekletelim. Ben bir gece beklettim. Bekledikçe daha güzel oluyor.  Servis yapacağımız zaman dolaptan alıp dilimleyelim, benmari usulü erittiğimiz çikolataya üstlerini batıralım. Sonra evde varsa kağıt kek kalıplarına koyalım. Yoksa o şekilde de servis yapılabilir. Üzerine de isteğe bağlı olarak fındık içi, hindistan cevizi dökebilirsiniz..Muhteşemmmmm...  Evde yanında yapmış olmama rağmen eşimde sonrasında gelen misafirlerimde hazır pasta zannettiler. O kadar başarılı oluyor yani.. Hemde çok kolay:) Afiyet olsun.