Esra'nın Kolay Pastası

21 Temmuz 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
Esra'nın pastası

2 paket hazır kakaolu kek(dankek türevi),
1 paket krem şanti
1 lt süt,
1 paket çikolata sos(ben Dr. Oetker kullanıyorum)



Keki dilimleyip  borcama dizin. Üstüne çok az süt gezdirin..Hafif ıslansın.
Krem şantiyi tarifine göre yapın(katı olmalı) kekin üstüne yayın buzdolabına koyun soğusun. Bu arada çikolata sosuda tarifine göre hazırlayın onu buzdolabına koymadan soğutun. Buzdolabında yarım saat kadar bekleyen kekin üzerine en son çikolata sosu yayın ve tekrar buzdolabına koyun.En az 3-4 saat bekletin ve servis yapın. (Ben en az 5 saat bekletiyorum.)Afiyet olsun...

Limonlu Dana Yahni

3 Temmuz 2011 Pazar

www.tips-fb.com
Limonlu Dana Yahni

Malzemeler:
Dana parça et(Kişi sayısına göre miktarı belirleyebilirsiniz)
1 limon(ben iki kişilik yaptığım için 1 limon yeterli geldi)
2 sap defne yaprağı
1 tane arpacık soğanı(soğanı sadece tat versin diye koyuyorum. Soğan kesinlikle yoğun olmamalı ve rendelenmeli)
Tuz ve bir tutam kekik



Düdüklü tencerede zeytinyağında etleri çok az kavuruyoruz(1-2 dakika) üzerine soğanı ekleyip 1 dk daha çeviriyoruz, limonu sıkıp, defne yaprağını ve 1 çay bardağı suyu ekleyip düdüklü tencerede 20-25 dk pişiyoruz. Muhteşem muhteşem. Lokum gibi oluyor.

Ben bunu birkez de yarım saat normal tencerede pişirip sonrasında borcama alıp ağzını alüminyum folya ile kaplayarak 40 dk daha pişirdim. Her ikisi de inanılmaz lezzetli oldu. Düdüklü tencere misafir olduğunda hayat kurtarıyor.

Afiyet olsun efendim..

Bern Sos..

www.tips-fb.com
Bern Sos..

Malzemeler:

1kuru soğan ince doğranmış
1 Diş sarımsak
Domates rendelenmiş
Kırmızı biber-ince doğranmış
Yeşil biber ince doğranmış
Kereviz sapı yada yaprağı ince doğranmış
Tuz,karabiber,pul biber,kekik ve seviyorsanız çok çok az sumak koyabilirsiniz..



Çok az zeytinyağında soğanları kavur,üzerine kırmızı ve yeşil biberleri at. Biberler biraz bayıla kadar kavur, kereviz sapını ekle kavur,domatesi, sarımsağı ekle ve karıştır. Kereviz pişmiş olana domatesler sos kıvamına gelene kadar orta ateşte pişir. Baharatları pişmeye yakın koyun. Domatesler suyunu çeksin.

Bu muhteşem sos sevgili Berna Fırat'a ait. Sayesinde kereviz sapı-yaprağını keşfettim. Sosun tadını inanılmaz değiştiriyor. Berna bu sosu makarna üzerine tarif etmişti. Ben hem makarna üzerine döküyorum(isteyen kaşar peyniri ilave edebilir. Eşim öyle daha da  güzel olduğunu söylüyor) hem de ızgara yaptığım Bifteğin üzerinde denedim. Bifteğe de çok yakıştı:)

Afiyet olsun. Teşekkürler Berna Fırat..

Sadrazam Lokumu...

www.tips-fb.com
Sadrazam lokumu

Malzemeler:

Keki:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 çay kaşığı fazla un

Krema :
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker

Üzeri için
2 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi



Krema malzemeleri iyice koyulaşıncaya  kadar kadar pişir ve bir tarafta soğut..

Şeker ve yumurtayı iyice çırp.Un,kabartma tozu ekle çırp. Fırın tepsisine yağlı kağıt ser.Üzerine incecik şekilde dök. 170 derece de pişir. Fırını açmadan pişmesi gerek. Kek pişer pişmez fırından çıkar. Tepsiyi ortadan ikiye ayır.Rulo şeklinde sar. Kek soğuduktan sonra kremayı dök, tekrar rulo yap. Yaklaşık 2 cm olacak şekilde kes. Soğuk süte batır(bir yemek tabağına soğuk sütü dök iki tarafını da batır) Hindistan cevizine bula. Ben çilek ile servis yaptım. Afiyet olsun..



Bu muhteşem pastayı Sevgili Arkadaşım Gülbeyaz Tatar'ın evinde yedim ilk kez. Tarifi de ondan aldım. Ona çooook teşekkür ediyorum.