KARA LAHANA SARMASI

10 Şubat 2022 Perşembe

Share
www.tips-fb.com

KARA LAHANA SARMASI

Malzemeler;

250 gr yağlı kıyma,

1 su bardağı bulgur(kırık bulgur tercih edin)

1 adet kuru soğan,

1 yemek kaşığı salça,

1 tane rendelenmiş domates,

1 yemek kaşığı sumak ekşisi yoksa nar ekşisi veya 1 tatlı kaşığı toz sumak

Kimyon,tuz,kuru reyhanlara biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı




Lahanaların sapları kopartılır, ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede haşlamak için su kaynatılır. Bir tutam tuz atılır. Bu lahanaların yeşil kalmasını sağlar. Lahanalar suyun içine atılır. 5 dakika kadar haşlandıktan sonra soğuk suya atılıp bir süzgece konularak suyunun akması sağlanır.

 Soğanlar yemeklik doğranır ve kalan malzeme  ile iyice karıştırılıp harç hazırlanır.

Haşlanmış lahana açılır ve içine içten konur ve çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ve  tencereye dizilir.

Bir kapta salça, zeytinyağı, su ve tuz  karıştırılıp sarmanın üzerine dökülür ve sarmanın üzerini geçecek şekilde su konur. Sarmaların açılmaması için düz bir tabak üzerine ters şekilde kapatılarak yaklaşık 30 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra yoğurtla beraber servis yapabiliriz. 

Şimdiden afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder