EV YAPIMI ÇİKOLATALI FINDIK KREMASI

11 Aralık 2017 Pazartesi

www.tips-fb.com
EV YAPIMI ÇİKOLATALI FINDIK KREMASI

Malzemeler;

1 su bardağı taze fındık
1 çay kaşığı vanilya özütü yada 1 paket toz vanilya
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı ucu ile tuz
1 kare bitter çikolata
1 kahve fincanı krema
1 tatlı kaşığı tereyağ





Fındıklar bir fırın tepsisinde 10 dk 180-190 derecede fırınlanır. Fırından çıkarılan fındıklar nemli bir bez ile kabukları soyuluncaya kadar ovalanır. Kabukları soyulan fındıklar güçlü bir robotta(min 1000 devir olmalı) püre haline gelinceye kadar 5-6 dk kadar mikserlenir. (Makinanın bozulmaması için işleme aralık verin ) Fındık kremasına kakao eklenir ve kenara alınır. Bir sos tavasında krema yanlarından kabarcıklar oluşana kadar ısıtılır ve ocaktan alınır. İçerisine vanilya ve dilimlenmiş çikolata eklenip, eriyinceye kadar karıştırılır. İçerisine bir çimdik tuz ve tereyağı da eklenir ve karıştırılır. Fındık kreması ile bu karışım birbirine karıştırılır. Buzdolabında saklanmalı yemeden 15-20 dk önce çıkarılmalıdır. Max 2-3 hafta içerisinde tüketilmelidir. Afiyet olsun efendim..




EN KOLAY DAMLA SAKIZLI KURABİYE

7 Aralık 2017 Perşembe

www.tips-fb.com
EN KOLAY DAMLA SAKIZLI KURABİYE

Malzemeler;

1 paket damla sakızlı muhallebi(toz)
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri





Yarım su bardağı pudra şekerinden bir miktar üstüne dökmek için alalım. Kalan tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp soğuralım. İstediğimiz şekli verip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar (max15 dk) pişirelim. fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyelim. Sonra ayırdığımız pudra şekerini üzerine serpelim.Harika oluyor. Malzeme az, yapım ve pişirim süresi toplam yarım saat. Afiyet olsun.


ÇİKOLATALI DONDURMA

www.tips-fb.com
ÇİKOLATALI DONDURMA


Malzemeler;

1 lt süt
1yemek kaşığı saf salep(ben Eminönü,'nde aktardan aldım)
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
80 gr(1 kare paketlerden) bitter çikolata




Sütü ocakta kaynatıyoruz ardından salep ve şekeri ekliyoruz(kısık ateşte). 5+6 dk mikser ile karıştıralım. 5 dk ara verip tekrar 5 dk karışıtıralım. bu işlemi 4-5 kez tekrarlayalım. Bir yandan da çikolataları benmari usulu eritelim. ocaktan alıp soğuttuğumuz karışıma erimiş çöikolata ve kakaoyu katıp mikser ile iyice yedirene kadar çırpalım. Sonra buzluğa koyalım. Sonra iki kez 1 saat ara ile dolaptan çıkarıp karıştıralım. İsterseniz  buzluğa koymadan önce çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.