Kurutulmuş Portakal

2 Mart 2017 Perşembe

Share
www.tips-fb.com
Kurutulmuş Portakal

Malzeme :

Orta büyüklükte istediğiniz kadar portakal
Yağlı pişirme kağıt
Cam kavanoz



Ben portakal kurusunu çok seviyorum. Bitki çayları başta muhallebi de, puding de seviyorum. Marketlerde aktarlarda ciddi paralara satılan portal kurusunu evde de rahatlıkla yapabiliriz. Bütün portakalı çok incecik halkalar olacak şekilde dilimleyin. Sonra evinizdeki radyatör genişliğinde kestiğiniz yağlı pişirme kağıdına dizin. Ve radyatör üstünde  bir gün bir yüzünü kurutun, ertesi gün diğer yüzünü kurutun.(Radyatörün tüm gün açık olması gerek) Sonrasında yine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine portakalları dizin ve 50-70 derece arası fırında tam bir saat tutun.(Eğer radyatör üzerinde tutma imkanınız yoksa fırında aynı sıcaklıkta 2,5 saat kadar kalması gerekiyor) Isıyı asla artırmayın. Aksi halde kuruması değil pişmesine sebep olursunuz.  Fırından çıkarıp soğuduktan  cam kavanozda muhafaza edin. Hazır portakallar bolken,daha havalar soğuk ve radyatörleri kapatmamışken deneyin derim. Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürlerrr

Yorum Gönder