Yılbaşı Pastası....

2 Ocak 2013 Çarşamba

Share
www.tips-fb.com
Yılbaşı Pastası...

Malzemeler;

Keki için(2 tane kek yapacağımız için tüm malzemeler x2 olmalı)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı kakao

Krema : 1 paket vanilyalı puding
750 gram süt

Üst kreması için : 1 paket çikolata sos
yarım litre süt
1 paket hazır krema

arasına koymak için istenilen meyveler(ben muz ve kivi koydum)
süslemek için : hindistan cevizi



Keki için önce yumurta ve şekeri çırpıyorsunuz. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyorsunuz. 200 derece soğuk fırında 40 dk pişiriyorsunuz. Burada ki püf noktası kek karışımını mutlaka uzun diktörtgen borcam yada fırın kabına koyulmasıdır. Pastanın şekli için bu çok önemli. Bu kekten 2 tane yapılması gerekiyor.
Ben pek hazır kek kullanmam.Ama bir arkadaşım bu kadar uğraşmaya gerek yok hazır kek karışımı ile yaparım dedi. İsterseniz sizde öyle deneyebilirsiniz. Kekler yapılıp soguduktan sonra bir kartonu hangi şekli istiyorsanız kekinizin boyunu geçmeyecek şekilde tabi o sekilde çizip kesiyorsunuz. soğumuz olan iki kekide ayrı ayrı bu kartonu üzerine koyup kesiyorsunuz.

Çikolata sosu: sosu yapalım ve ayrı bir yerde ısıttığımız krema ile karıştıralım..(bu hem sosu daha güzelleştiriyor hemde kıvam veriyor)

Keklerden birini alıp üzerine vanilyalı pudingi sürelim üzerine meyveleri dilimleyip koyalım diğer parçayı üzerine koyalım.Pudingin bir kısmını pastayı süslemek için ayıralım..Üzerine hazırladığımız çikolata sosu dökelim. Sonra üzerine istediğimiz şekli yapalım ve hindistan cevizi serpelim. Harika ve hafir oluyor. Afiyet olsun..


1 yorum:

Sevinç Urla dedi ki...

Cok güzel bende yaptım. Kalp şeklinde yaptım. Birde dr. oetkerin hazır keki ile yaptım. gayet güzel oldu. Daha once standart kek kalıplarında yapardım. Sayenizde karton ile şekil vermeği de öğrendim..

Yorum Gönder