Kuzu Kol Tandır

2 Ocak 2013 Çarşamba

Share
www.tips-fb.com
Kuzu Kol Tandır(Sebzeli)

Malzemeler;

Bütün bir kuzu kol
Taneli hardal
Zeytinyağı,
Sarımsak,
Karabiber,
Tuz,
Kekik
Yarım çay bardagı süt

Et haricindeki tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sonra onu kuzu kolun her yerine iyi iyice sürün. Kuzu kolu önce yağlı kağıda sarın yine her yerini ama hiç boşluk kalmasın. Sonra da alimunyum folyo ile kaplayın ki pişerken suyu akmasın. Aman dikkat heryer kaplanmış olmalı ve hiçbir yerden sızıntı olmaması lazım. Suyunun piştiğinde içinde kalması gerek..


Sonra fırın tepsisine koyup 200 derece fırında 2 saat pişirin. Bu arada Kuzu kol pişerken yanında yapacağınız sebzeleri geniş bir borcama koyun. Ben küçük patateler, mantar, kırmızı yeşil biber ve küçük domateslerden koydum. bunları zeytinyağı, toz pul biber, karabiber, tuz ve kekikle iyice karıştırın ve fırının alt gözüne koyun. 30 dk pişsin. Kuzu kol 2 saat pişirdikten sonra üzerini açın. İçindeki suyu kaybetmeden, sebzelerin olduğu kaba boşaltın. Kuzu kol üstte sebzelerle birlikte üzeri açık olarak yarım saat daha fırında pişirin..Piştikten sonra 15 dakika fırında dinlendirip servis edin. Muhteşem oluyor. Evde yapılmış tandır ancak bu kadar güzel olur. Harikaaaa. Afiyet olsun.. 





5 yorum:

Ayşen dedi ki...

Muhteşem gözüküyor. Ben mutlaka hafta sonu misafirlerime yapacağım.

Seyhan Akar dedi ki...

Bende yapacağım hemen. Sizin hemen hemen bütün tariflerinizi denedim. Hepsi normal bildiğimiz tariflerden farklı ve cok pratik.. Elinize kolunuza sağlık.

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor:) Bakarken bile ağzım sulandı.

Aycan dedi ki...

Haftasonu misafirlerime yaptım. Çok güzel oldu. Sayenizde misafirlerim için çok güzel bir spesialim oldu..

Oley Kasapçı Yılmaz dedi ki...

Çook mutluyum:) çünkü bu tarifi herkes çok sevdi. Yapan herkesten çok olumlu şeyler okuyorum, duyuyorum..Ne güzel beğenilmesi.. Hu hu

Yorum Gönder