Yaseminli Özge Çayı....

20 Nisan 2011 Çarşamba

www.tips-fb.com
Yaseminli Özge Çayı....

Malzemeler :

Yasemin çayı(top şeklinde olanlarından)
Yeşil çay(top şeklinde olanlarından)
Adaçayı
Tarçın(çubuk)



Kaynamış suya malzemelerin hepsini atalım ve ağzı kapalı olarak 4-5 dk demleyelim. Sonrasında afiyetle içelim. İsteğe göre fincana 1 dilim limonda ekleyebilirsiniz ama biliyorsunuz değil mi limon bitkinin vitaminini öldürür.

Bu güzel tarif için Sevgili Özge Tokan'a çok teşekkürler..



***28.04.2011 ilave..Bu çayı isterseniz soğukta içebilirsin ki harika oluyor. Çayı demledikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Sonrasında içine dilerseniz ekşi yeşil elma dilimleri atın ki ben öyle yaptım hoş bir tat veriyor yada limon atın ve afiyetle için. Çayı yaptınız fazla mı geldi sakın dökmeyin kalan çayı buz kalıplarına koyun ve dondurun sonrasında sabah ve akşamları cildinize sürün nasıl ferahlıyacak göreceksiniz..

BANDIRIK....

www.tips-fb.com
Bandırık...

Malzemeler:

Limon
Pul biber
Pekmez
Zeytinyağı
Taze nane


Limon kabuğunu rendeleyip bir kaba koyalım, kabuğunu rendelediğimiz limonun suyunu, pul biberi, pekmezi, ince doğranmış taze naneyi ve zeytinyağını karıştıralım ve itina ile özellikle kahvaltıda yada yemek öncesi aperatif olarak ekmek bandırıp afiyetle yiyelim.. Nefis..(malzemelerin oranı tamamen size kalmış. Ben küçük bir çay bardağı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı pekmez ve yarım limon kabuğunu karıştırdım bana göre oran tam oldu)

Bu güzel tarif için çoook sevgili Özge Tokan'a çok ama çok teşekkürler...

Fırında Kremalı Tavuk...

12 Nisan 2011 Salı

www.tips-fb.com
Fırında Kremalı Tavuk(Berna'nın annesinden)

Malzemeler :

Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü(2 kişi için 1 büyük tavuk göğsü yetiyor)
Patates,
Havuç,
Krema,
Kremalı mantar çorbası(toz hali),
Kaşar peyniri,
Zeytinyağı,
Kekik,
Karabiber,
Tuz


Tavuk göğsünü 1 yemek kaşığı zeytinyağı, çok az kekik ve çok az karabiber(ki bunlar isteğe bağlıdır.İsterseniz bunlarla karıştırmayabilirsiniz de) karıştırıp borcama koyun.

Geniş bir kapta rendelenmiş patates, havuç(ben 2 patatese 1 yarım havuç rendeliyorum. Bu tamamen isteğe ve kişi sayısına göre değişiyor) krema,kremalı mantar çorbasını karıştırıp tavuğun üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30. dakika da kaşar peynirini de ekleyerek 45 dakika pişirin. Harika oluyor harika:)  Misafiriniz geldiğinde mutlaka yapın. Bayılacaklar... Afiyet olsun.

**Bu muhteşem tarif için Sevgili Berna Fırat'a ve tarifin esas sahibi Sevgili Annesine çoook teşekkürler.  Sayenizde böyle güzel bir yemeği öğrendim..

Unsuz Çikolatalı Pasta...

10 Nisan 2011 Pazar

www.tips-fb.com
Unsuz Çikolatalı Pasta

Malzemeler

6 Yumurta
2 tane kare bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
Pudra şekeri
Tereyağ


Bitter çikolatayı bain-marie(benmari) usulu eritin. Erirken 1 tatlı kaşığı tereyağı da katın karıştırın. Diğer tarafta yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Akını bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.(beyaz köpük köpük olmalı) Sarısını da bir tarafta çırpın ve erimiş çikolatanın yarısını ekleyin bir dakika çırpın sonrasında kalanını ve yumurtanın beyazını ekleyin ve karıştırın. İyice yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün ve 200 derece de yarım saat pişirin sonrasında kelepçeli kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökün ve servis yapın. Afiyet olsun:)


Gediz Hiroşima olmasın...

www.tips-fb.com
TEMA'nın imza kampanyasına destek olalım.....
http://www2.tema.org.tr/temaimza/