Malzemeler
Yumurta(kaç kişi iseniz 1 fazlası)
Süt
Un
Mantar(konservesini tercih edin)
mısır
kırmızı biber
kekik,karabiber,tuz
Zeytinyağı
Kırmızı biberi ince ince doğruyoruz. Çok az zeytinyağında 1 dakika kadar kavuruyoruz. mantarı küçük doğrayıp biberle 1 dk daha pişiriyoruz sonrasında mısır,kekik,karabiber ve çok çok az tuz kataıp 2-3 dk daha pişiriyoruz.
Karışım pişerken derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz sonrasında yarım çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı kadar un katıyorsunuz.(1 yenmek kaşığı un 4 yumurta içindir) isteğinize göre tuz katıp çatal ile iyice çırpıyorsunuz. Tavayı yağlayıp yumurtalı karışımı tavaya dökelim ters yüz ederek 2 tarafını da pişirelim. Bir kabağa omleti alalım pişirdiğimiz mantarlı karışımı ön tarafına dökelim sonra fotograftaki gibi katlayalım ve isteğe göre dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun..
Benim kahvaltıya gelen misafirlerime sunmayı sevdiğim favorimlerdendir. Birde Patates pizzası var onu da artık bilahare yazağım.. Sevgiler efendim.
Mantarlı-Mısırlı Omlet
23 Ocak 2011 Pazar
Gönderen
Oley Kasapçı Yılmaz
zaman:
08:39
Bunu E-postayla Gönder
BlogThis!
X'te paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiketler:
yemek tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder