Mantarlı-Mısırlı Omlet

23 Ocak 2011 Pazar

Share
www.tips-fb.com
Malzemeler
Yumurta(kaç kişi iseniz 1 fazlası)
Süt
Un
Mantar(konservesini tercih edin)
mısır
kırmızı biber
kekik,karabiber,tuz
Zeytinyağı

Kırmızı biberi ince ince doğruyoruz. Çok az zeytinyağında 1 dakika kadar kavuruyoruz. mantarı küçük doğrayıp biberle 1 dk daha pişiriyoruz sonrasında mısır,kekik,karabiber ve çok çok az tuz kataıp 2-3 dk daha pişiriyoruz.
Karışım pişerken derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz sonrasında yarım çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı kadar un katıyorsunuz.(1 yenmek kaşığı un 4 yumurta içindir) isteğinize göre tuz katıp çatal ile iyice çırpıyorsunuz. Tavayı yağlayıp yumurtalı karışımı tavaya dökelim ters yüz ederek 2 tarafını da pişirelim. Bir kabağa omleti alalım pişirdiğimiz mantarlı karışımı ön tarafına dökelim sonra fotograftaki gibi katlayalım ve isteğe göre dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun..

Benim kahvaltıya gelen misafirlerime sunmayı sevdiğim favorimlerdendir. Birde Patates pizzası var onu da artık bilahare yazağım.. Sevgiler efendim.

0 yorum:

Yorum Gönder