AİT Nedir? www.aktifissizler.org

7 Kasım 2010 Pazar

Share
www.tips-fb.com
      Üyesi olmaktan çok mutlu olduğum sevgili dostum Sevtap Ertuğrul Başar'ın büyük emek ve özveri ile kurduğu AİT Aktif İşsizler Topluluğu'nu biraz tanıyın istiyorum.İlk düzenlediği eğitiminde, eğitimci olmaktan gurur duyduğum bu topluluğun içinde eminim sizde olmak isteyeceksiniz..
         

AİT Nedir?


Ait, toplumu bilinçlendirerek ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla 8 Ocak 2008 tarihinde kuruldu. Bu amacı gerçekleştirirken bilgi, birikim ve tecrübelerin paylaşılması esas alınmıştır.



AİT KELİMESİ AÇILIMI VE AİT FİKRİNİN ORTAYA ÇIKIŞI


AİT kelimesi, kişilerin ihtiyaç hiyerarşisinde yer alan aidiyet duygusundan ortaya çıkmıştır.İnsanlar genellikle diğer ihtiyaçlarından (Fiziksel, güvenlik, barınma, saygınlık ve kendini gerçekleştirme ihtiyaçlarından) daha sık söz etmektedir. Fakat bir gruba veya ortama ait olma ihtiyacını dile getiren kişi sayısı yok denecek kadar azdır. Özellikle iş arayan bireylerde, “ait olma” ihtiyacı yükselmektedir.

AİT’in açılımı AKTİF İŞSİZLER TOPLULUĞU’dur. AİT açılımındaki “İŞSİZLER” kelimesi, topluluğun sadece işsiz olan kişileri kapsayacağı anlamında kullanılmamıştır. Bu kelime aynı zamanda, bazı konularda desteğe ihtiyaç duyan, birbirine yaslanan ve topluma bir şeyler vermek isteğiyle, bir karşılık beklemeden faydalı olmaya çabalayan biz AİT’lilere söylenebilecek “Başka İŞİNİZ gücünüz yok mu böyle büyük bir görevi üstleniyorsunuz?”gibi yorumlara karşı bir hiciv niteliği taşımaktadır.

İşsizlik dönemini, kişinin psikolojik sıkıntı lar yaşayarak körelmeye başladığı bir dönem olmaktan çıkartarak, yapabileceklerini fark ettiği, yapabileceklerine odaklandığı, kendisini ve çevresini zenginleştirdiği bir sürece dönüştürmesine yardımcı olmak, Ait’in çıkış noktasını oluşturmaktır.

Aktif İşsizler Topluluğu web sayfasına üye olmanın avantajları nelerdir?
1- Topluluğumuzun hazırladığı ücretsiz seminerler hakkında bilgi alabilecek, katılım gösterebileceksiniz.
2- Topluluğumuzdan bağımsız olarak düzenlenen kültür & sanat etkinlikleri, üniversite etkinlikleri, konferans ve seminerleri sitemizden duyurabileceksiniz. Katılmak istediğiniz etkinlikler hakkında bilgi alabileceksiniz.
3- İş ilanı ve cv oluşturabileceksiniz. Aynı zamanda sitemizde yayınlanan diğer iş ilanları ve cv'lere de ulaşabileceksiniz.
4- Her türlü alanda, konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanan haber, makale, istatistik, araştırma, planlama yazılarına ulaşabilir veya bu yazıları paylaşabilirsiniz.
5- Bireye ve/veya topluma faydalı olduğunu düsündüğünüz bir etkinlik düzenleyebilir veya yapılan/yapılması planlanan etkinliklerde görev alabilirsiniz.
Üyelik bilgilerinizi güncellemek için TIKLAYINIZ!



0 yorum:

Yorum Gönder