KETÇAP
Malzemeler;
2 kilo domates,
4 yemek kaşığı toz şeker,
4 yemek kaşığı elma sirkesi,
1 yemek kaşığı tuz,
2 defne yaprağı,
4 diş sarımsak
Domatesi kabuğu ile kaynatıp;oluşan sosu el blendırdan geçiriyoruz. Sosun içine toz şeker, tuz, sarımsak, sirke ve defne yaprağını atıp tekrar 1o dk kadar kaynatıyoruz. sonra defne yapraklarını çıkarıp bu sefer varsa güçlü blendır yoksa yine el blendırından pürüzsüz molana kadar geçiriyoruz. Süzgeçten geçirerek kavanozlara koyuyoruz. (Kavanozlar steril edilmiş, kapaklar hiç kullanılmamış ve kaynatılmış olmalı
Ben uzun süre dayansın diye vakumlama işlemi yapıyorum.(bu şekilde buzdolabında 4-5 ay taze kalabiliyor) Kvanozları yarısına kadar kaynar su ile dolu tencereye koyup, 9-10 dk kaynatıyoruz. Çıkarıp soğuyana kadar bekleyip, buzdolabına koyuyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder