MİLFÖYLÜ TAVUK PAY

16 Şubat 2021 Salı

www.tips-fb.com

Milföylü Tavuk Pay 

Malzemeler;

6 adet  milföy

tavuk göğsü haşlanmış ve didilmiş,

1 büyük patates  haşlanmış ve küp küp doğranmış,

2 havuç, haşlanmış ve küp küp doğranmış,

500 gr bezelye, haşlanmış,

50 gr tereyağ,

25 gr un,

500 gr tavuk suyu,

1 kutu krema,

Tuz,

Karabiber,

Acı kırmızı biber,

Muskat,

1 yumurta


Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. Ardından unu koyup kavuruyoruz, Tavuk suyunu bir çırpıcı yardımı ile yedire yedire koyuyoruz Kremayı ekliyoruz. Muskat, tuz, karabiber, pul biberi ekliyoruz. En son haşlanmış tavuk, patates, havuç ve bezelyeyi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz. 

Paketinde ikili olarak duran milföy hamurlarını bu şekilde çözdürüyoruz. Ardından uzunlamasına ince şeritler halinde kesiyoruz. Soğumuş olan tavuklu karışımımızı yuvarlak bir fırın kabına alıyoruz. İnce şeritler halinde kestiğimiz milföy hamurlarını üstünü kapacak şekilde istediğiniz gibi diziyoruz. Ardından çırptığımız yumurtayı fırça ile milföylere sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat pişiriyoruz. Efsane oluyor. Afiyet olsun.

 

**Sinan Hamamsarılar'a bu muhteşem tarif için çoook teşekkürler. 




YOĞURTLU YUMURTA

8 Şubat 2021 Pazartesi

www.tips-fb.com

YOĞURTLU YUMURTA

Malzemeler

2 ader haşlanmış yumurta,

tereyağ,

süzme yoğurt,

1 diş sarımsak

pul,kekik,tuz

 


 

 

Yumurtaları haşlayıp, soyup ikiye bölelim. Tavaya tereyağı koyup eritelim, sonra ikiye böldüğümüz yumurtaları ve üzerine de baharatları ve tuzu ekleyelim. bir dakika bir yüzü bir dakika diğer yüzünü pişirelim. Ateşi kapatalım. Servis yapacağımız tabağa sarmısak ile karıştırdığımız yoğurdu koyalım.Yumurtaları yoğurtlu tabağa yerleştirelim ve üzerine kalan yağı döküp sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.