Verimli Magnolia'sı

29 Mayıs 2014 Perşembe

www.tips-fb.com
Verimli Magnolia'sı...

Malzemeler;

1 lt süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
2 adet yumurtanın sarısı,
3 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
1 paket krema
Yarım paketten biraz fazla bebe bisküvisi,
8-9 adet çilek,
2-3 adet muz

Nişasta,un,toz şeker,yumurta sarısı ve sütü karıştıp orta ısıda sürekli karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ekleyelim. karıştırp ılımaya bırakalım. Ilınınca krem şantiyi ekleyip çırparak iyice yedirelim. Soğutalım. 

Bu arada bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirelim. Servis yapacağımız kaseye önce 2 tatlı kaşığı bisküvi koyun, kasenin yanına çilekleri yerleştirip üzerine pudingten koyalım sonra tekrar bisküvi üzerine muz ve çilek, üzerine puding ve bisküvi koyalım. üstüne isterseniz muz veya çilek koyup buzdolabında min. 2 saat dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun. 

**servis kaseniz cam olursa sunumu daha şık gözüküyor.

Sevgili Burcu Verimli biliyorum senin kadar güzel kesinlikle yapamam ama benim ki de fena olmadı :) Tarif için çoook teşekkürler..


Artık Benim de 1 Yaşım Var:)

19 Mayıs 2014 Pazartesi

www.tips-fb.com
Elif Naz 1 Yaşında :) Artık Benim de 1 Yaşım Var..




Sayısız kez diledim seni, anne olabilmeyi. Seni içimde hissettiğim ve varlığını öğrendiğimde hayatın bana verebileceği en güzel hediyem olduğunu anlamıştım. O yüzdendi seni kucağıma alır almaz gözlerimin dolması ve ardından gelen gözyaşları. korkuyordum önceleri, nasıl anne olurum diye, ama sen bana "anne" olabilmeyi öğrettin, anneliğin içgüdüsel olduğunu. koskoca bir yıl ne çabuk geçti, sen şimdi bir yaşında mısın? Oysa ki dün gibi kulağımda hayata attığın ilk çığlığın, kollarıma alıp kokladığım an susuşun dün gibi aklımda. Dilerim hayatın boyunca hep gür çıkar sesin, gülüşün yüzünden hiç eksik olmasın kuzum, canım kızım  iyi ki varsın, iyi ki doğurmuşum seni. Seni çok seviyorum güzel,akıllı kızım benim. Şimdi önümüzde uzun uzun yıllar var, öyle olsun diliyorum, hep hayatında olabilmeyi diliyorum kuzum, sen genç muhteşem bir kadın olurken ben yaşlı bir kadın olabilmeyi istiyorum. Artık senin de bir yaşın var ve çook mutluyum ben. İlk doğum günün kutlu olsun Elif Naz'ım, annen ve babanla geçireceğin mutlu yılların olsun.. 

Anne Adı : Oley

6 Mayıs 2014 Salı

www.tips-fb.com
Anne Adı : Oley

Erken bir anneler günü yazısı oldu bu. Olsun. Aslında o kadar çok şey var ki anlatmak istediğim ama neresinden başlayacağımı bilemediğim. Sonundan başlayayım. Teşekkürler Elif Naz'ım bana daha 1 yıl içinde neler öğrettin hayata dair. Canım kuzum çoook teşekkürler şekerparem. 

Geleceğe yönelik bir iş arıyorsanız, analitik düşünme ve problem çözme becerisine sahipseniz, dinamik bir ortamda hızlı ve sonuç odaklı çalışabilen araştırmacı,yenilikçi ve yaratıcı yönü gelişmiş, iletişim yeteneği kuvvetli ve takım çalışmasına yatkın,size bağlı ekibini etkin bir şekilde yönetebilecek bir insansanız ''anne pozisyonu'' tam size göre diyor bir makalede.. Gerçekten hele günümüzde iyi anne olmak ne zor oldu ya..Tırmala dur. Ne çocuğuna ne çevrene ne de kendine yaranabiliyorsun. Bizim annelerimiz hiç bu kadar şey okuyup, araştırıyor muydu? Hayır.  Yok ben bu vitamini veriyorum senin ki hangisi? Ayy ben avakado veriyorum, zihni geliştiriyormuş.. Yok daha neler en iyi bunun için çiğ fındık... Böyle uzuyor liste ama her ne kadar kulaklarınızı tıkamaya çalışsanız da  kaçamıyorsunuz ve etkileniyorsunuz. sonrasında hem sizin hem çocuğun kafası karışıyor. Ben sadece doktorumuzu dinlemeye çalışıyorum.  Yoksa gerçekten kafam çok karışıyor. 

20 Mayıs 2013 saat 12.07 de kuzumu ilk kucağıma aldığımda her şey durmuştu. Dünya dönmüyordu çünkü kucağımdaydı. Canım kızım gelmişti, hoş gelmişti. Ben de anne olmuştum. Ölçüldüm sonradan başım göğe ermemişti ama olsun varsın sayesinde muhteşem bir duyguyu tattım, hala yaşıyorum. Allahım ömür versin daha da yaşayayım.. Annelik ne bir ayrıcalık ne de meziyet. Muhteşem meziyetlere sahip muhteşem insanlar tanıyorum çocuk sahibi olmamış-olamamış. Kaç anneyim diye ortada gezenleri  cebinden çıkarırlar. Kısmet olmamış, olmamışlar.. Onlar bilsinler ki zaten belki de olan çoğu özelliği bizler annelik sayesinde yeni yeni kazanıyoruz. Suzan Halam mesela. Ondan daha muhteşemi var mıdır hayatta acep? Nuray Halam mesela. candır can. Ve birçok birçok kişi var böyle tanıdığım. Selam olsun size.. 

Ben mesela çok şey öğreniyorum, çok şey  kazanıyorum. Bir kere sabır nedir öğrenmeye başladım. Ne kadar çok şeye Elif Naz aklıma gelince ya sabır deyip sustuğumu farkettim örneğin. Özellikle ilk yıllar gerçekten akşamın-sabahın, yazın-kışın, yedi gün-yirmi dört saatin o oluyor. Öyle olunca herhangi bir olumsuzlukta da ilk o geliyor aklına ve eskiden olsa kıyamet koparacağın şeylerde bile  onu düşünüp vazgeçebiliyorsun. Evet bunu yapıyorum. İnanılır gibi değil, değil mi? Bencillik mi o de ne, lugatımdan silindi  gitti... Öncelik sadece kuzum. İnsan zaman geliyor eşi ile bile hayatının bazı anlarını paylaşamazken ,tüm hayatını vermeye hazır oluyor o küçük cimcimeye, paylaşmak da ne? 
Çocuk sesi mi, ayy bu çocuğun annesi ne yapıyor ya  niye bu çocuk hala ağlıyor da susturamıyor diye kızan ben, şimdi o sesi duyduğum anda acaba yavrunun ne derdi var, niye ağlıyor acaba diye  dövünüyorum. Bir anne ağladığında canım yanıyorum, hemen ama hemen ben de ağlamaya başlıyorum. Anlıyor muyım onu, yok o acı yaşanmadan anlaşılmaz. Allah'ta yaşatmasın ama en azından yerine kendimi koyuyorum ve hissediyorum acısını. Analar ağlamasın. 
Yani çoğaltıyormuş insanı annelik, hiç azaltmadan...Tabi bu benim için geçerli herkese bu kalıp uymaz. 

Ve tabi bir de o tarihe adını altın harflerle kazıtmış'' Anne olunca beni anlarsın'' repliğinin hayata geçme durumu. Doğruymuş, yani en azından benim için.. Hem de daha şimdiden iyi mi? Anlıyorum canım annem seni. Evine misafir gelen arkadaşlarının 'ay küçük Olcay bu, aynı annesi' diye sevdikleri kızının ayaklarını yere vurarak' Hayırrrrrrrrrrr ben babama benziyorum, bakın çillerim var benim, hem saçlarımda kıvırcık aynı babam gibi' diye sana benzemeyi reddetmesi içini kim bilir ne kadar acıtırken gülümsemeyi başarabilmeni çok iyi anlıyorum. Şimdi bilsen senin tırnağın olmak için ne kadar çabaladığımı.. (Aman yanlış anlaşılmasın Elif Naz'ım babasının kopyası ve bundan zerre rahatsız değilim.)Senin kızın olmaktan gurur duyuyorum Olcay Kasapçı. Umarım ki Elif Naz'da birgün aynı şeyi benim için der. Tek gayem budur. 

Velhasıl ilk anneler günümü kutlayacağım kısmetse ve heyecanlıyım tabi.  Ama ben seni kucağıma her aldığımda zaten çok heyecanlanıyorum kuzum bunu bil e mi.. En büyük hediyem sensin zaten ve senin vereceğin en güzel hediye de o gün yeni yeni öğrendiğin öpme eylemini o gün benim için gerçekleştirip yanağıma kondurman. Elif Naz'ım  seni bana yazan Allahıma teşekkür ediyorum. Canım annemde  hala başımda olduğu için şükrediyorum. Pazar günü gel hadi. Kutlanacak  çok özel bir şeyimiz var.. 

**Bu  yıl anneler gününü kutlayamayacak bir çok anne var yüreği yanarak. Allah size sabır versin. Ne desem az. Üzgünüm..