En KolaySeftali Tatlısı
şeftali
tozşeker
su bardağı su
ceviz içi
Şeftalileri 2’ye bölüp şekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yuvalarını kesip temizleyin.(Kaç kişilik yapacaksanız ona göre şeftali hazırlayın)
Bir fırın kabına dizin.Üzerlerine toz şekeri serpin.(üstü tamamen şekerle kapanmasın. Tabi siz tatlı isterseniz bu sizin isteğinize kalmıs)Çekirdek yuvalarını ceviz (fındık yada bademde olabilir) ile doldurun. Fırın kabına suyu boşaltın(su seftalilerin yarısına kadar gelsin) ve kabın üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında şeftaliler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sonra folyoyu acın ve 10 dk daha pişirin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra sade dondurma yada üzerine tarçın ekerek servis yapın. Muhteşem. Yalnız gün içinde tüketmeye bakın kalınca tadı sanki biraz bozuluyormuş gibi geliyor bana..
Afiyet olsun..
2 yorum:
Çok ama çoook lezzetli... Yazın Şeftali kışın ayva. Harika.
Bence de harika.Elinize sağlık.
Yorum Gönder