Malzemeler
1 şişe en ucuzundan kırmızı şarap
1 kırmızı elma
1 portakal veya mandalina
2 çubuk tarçın
1 parça kuru zencefil
4-5 ad. Karanfil
3-4 çorba kaşığı toz şeker
Meyvaları kabuklarıyla irice dilimleyip, şekeri koyup, sonra da kalan her şeyi katın, karıştırın, orta ateşte ısıtın. Hafif buhar çıkmaya başladığında altını kısın, yarım saat kadar hafif ateşte baharatların kokularını vermesini ve sıcak şarabın olgunlaşmasını sağlayın.. Kesinlikle hiç kaynamamalı. Kaynarsa alkolü tamamen uçar.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Yaptım harika��çok tesekkurler
Bu soğuk ve karlı havada çok iyi gidiyor. Bende yaptım çok güzel. Teşekkürler..
Yorum Gönder