Çin Böreği

18 Mayıs 2011 Çarşamba

www.tips-fb.com
ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler

Yufka,
Beyaz lahana,
Kırmızı biber,
Yeşil soğan,
Havuç,
Soya sosu
Sıvı yağ,
Soda



Beyaz lahana, kırmızı biber, yeşil soğan ve havuçu  bir tencereye koyun üzerine soya sosu max. yarım çay bardağı koyun ve başka hiçbirşey ilave etmeden tencerenin ağzını kapatarak 15-20 dk pişirin. Suya gerek yok malzemeler kendi suyunu veriyor.
Yufkayı 8 e bölün ve soda sürün üzerine malzemeden alın ve iki kenarından kapatarak sarın. 15-20 dk buzdolbında dinlendirin. Sonrasında kızgın yağda kızartın ve sıcak yiyin. Afiyet olsun..

Bisküvili Çikolata Topları...

www.tips-fb.com
Bisküvili Çikolata Topları..


Malzemeler


Petibör bisküvi,
tarçın,
portakal rendesi,
yurmurta akı
ceviz içi
Bitter ve sütlü çikolata
tereyağı



Bisküvileri elimizle iyice ezeceğiz sonrasında 2 yumurta akını, tarçını, ceviziçini, portakal rendesini katıp iyice karıştıracağız. sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde top haline getireceğiz. Bu topları benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp sonrasında buzdolabında soğumaya bıracakacağız. Harika :) Afiyet olsun..


***Özellikle miktar yok. Tamamen sizin yapacağınız kişi sayısı ve göz kararınıza görer ayarlanabilir. Kötü olma ihtimali hiç yok merak etmeyin..

“Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?”

5 Mayıs 2011 Perşembe

www.tips-fb.com
Merhaba Ait Dostlari,
 
 Bir suredir hazirliklarini surdurdugumuz Ait etkinligini, mayis ayinda gerceklestiriyoruz.Ait’in tum etkinlikleri gibi yine ucretsiz olan bu seminere katilmak isteyenlerin ad-soyadini ve e-posta adresini 13 Mayıs Cuma gunu mesai bitimine kadar ait@aktifissizler.org adresine bekliyoruz. Gelmek isteyen dostlarınızı da davet edebilirsiniz.
  
TARIH: 14 Mayis Cumartesi

SAAT: 15.00 – 17.00

SEMINER: “Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?”

KONUSMACI:  Savas SENEL

YER: TMMOB Makina Muhendisleri Odasi Istanbul

          Katip Mustafa Celebi Mah. Ipek Sok.No:9/2 Beyoglu  

Katilimci olarak adini yazdiran kisilere, 13 Mayis Cuma gunu etkinlik ayrintilari iceren bir hatirlatma iletisi gonderilecektir. 
  
Asagida konusmaci Savas Bey'in yazisini goreceksiniz.

Seminer basligi, sizi yaniltmasin. Bence, yapacak bir seyleri olan insanlar zaten genctir.        
 

Gorusmek dilegiyle,

Sevtap Ertugrul Basar

Ait Kurucusu 
         

“Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?”

Cocuklugundan beri once kendisini ve daha sonra insanları daha iyi anlayip-okumak durumunda kalan Savas SENEL’den notlar…

Yillarca egitim verdigi genclerden sonra, sorunun ana kaynagini kesfettigi icin, yetiskinleri de daha yakindan tanima cabasiyla gelen yeni bir surec...

Bu surecte insanları yakindan tanimanin bazi avantajlarla birlikte, bazı gerceklerle yuzlesmek gibi agir bir yuku de beraberinde getirmesi…

Bu yuku duyumsamanin sebep oldugu sikintiyla ve bazen neseyle ortaya cikan yazilar, konusmalar-seminerler.

Her gun sikâyet eden insanlarin, aslinda daha iyi bir dunya aramadiklarini gormek; bir sistemi olgunlastirdiklari iddiasında olan insanlarin aslinda sistemi bazen kasitli olarak tikadiklarinin farkina varmak; parayi her sey olarak gormek hatasinda olanlar kadar, parayı gercekten tanimlamadiklari icin onun yoklugundan sikinti ceken insanları gozlemlemek… Her seyin bedeli olduguna dair bir farkindaliktan yoksun olarak, bir seylere kolayca sahip olmak isteyen kisilerin yasadiklari aci seyler…

Gittikce acımasızlasan is dunyasiyla, hayatin maddî bir yani da oldugunu gormezden gelen saf kisilerin arasini bulma girisimleri.

Kurnazlari tanima becerisini elde etmekle birlikte onlardan birisi olmama cabası.

Yukarda gecen veya gecmeyen bir cok konuda, yazar kendi sikintlıi zihnini ve dusunce tarzini dengelemeye calisirken, ortaya cikan 300 adet deneme turu yazi. Daha sonra bunlardan 78 tanesinin Neden?Kitap Yayınevi’inin davetiyle birlikte “Hayatı Iskalama Luksun Yok!” adli kitaba donusmesi.

Ve “yeter artık yazdigim, biraz da konusayim yahu!” dusuncesiyle “Yeniden Genc Olsaydim, Neleri Farkli Yapardim?” adli ve yaklasik 30 onemli tavsiyeyi iceren neseli bir seminer!

“Aslında huzun toplayan, ama nese ve umut dagitmaya calisan” bir sairden oldukca gercekci, huzunlu ve neseli tavsiyeler!

Bu semineri dinlediginizde hayatiniz degisir mi? Bilmiyorum.

Neden olmasin?

Buna izin verin yeter!

Savas SENEL
Ingilizce Egitim Danismani & Iletisim Danismani


Ingilizce-Yabanci Dil Ogrenim Danismani & Iletisim Danismani