Küçük Arkadaşım Mektuplu Kırtasiye Yardım Kampanyası başladı. Bir zarf sadece 5 TL...Haydi bir zarfta siz alın..

31 Ağustos 2010 Salı

www.tips-fb.com
Küçük Arkadaşım Mektuplu Kırtasiye Yardım Kampanyası başladı. Bir zarf sadece 5 TL...Haydi bir zarfta siz alın..


Küçük Arkadaşım Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası 11. yılına girdi. Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası’nın 11. yılında hedef 250 bin çocuk.

Bugüne dek 203.000 binden fazla öğrenciye yardım edilen kampanyanın bu yılki hedefi bu rakamı 250 bine yükseltmek. Kampanyada yardım toplama dönemi 20 Eylül’de sona erecek ve bu tarihten sonra yardımlar öğrencilere dağıtılacak.

Aktif İleti’nin her yıl ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli uzatılmasına aracılık etmek amacıyla düzenlediği “Küçük Arkadaşım - Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası”nın 11’incisi 9 Ağustos 2010 tarihinde başladı.


5 TL bağış karşılığında hazırlanan ve içinde kırtasiye malzemeleri bulunan zarflar doğrudan öğrencinin kendisine teslim ediliyor. Dileyen yardımseverler zarfları kendileri de hazırlayabiliyor. Zarfın iletildiği “küçük arkadaş”ın yazdığı teşekkür mektubu ise zarfı gönderen yardım sahibine yine Aktif İleti tarafından ulaştırılıyor.

http://www.mektuplu-kirtasiye-yardim-kampanyasi.com/

Meğer bende yemek yapabiliyormuşum:)

30 Ağustos 2010 Pazartesi

www.tips-fb.com
Geçen akşam iftara misafirlerimiz vardı. Yemek menümüzde yayla çorbası,Olcay Sultan Kebabı,Pirinç Pilavı,Kader'in salatası,Oley'in mevsim salatası ve Esra'nın pastası vardı..Neden yemeklerin kendi adı değilde başında insan isimleri var derseniz bu yemeklerrin gerçek ismini bilmiyorum ve bu tarifleri belirttiğim isimlerden aldığım için onların adı ile anmayı tercih ettim..

Olcay Sultan Kebabı(Olcay benim muhteşem yetenekli annenimdir..)

6 Kişilik
2 yufka
Yarım kilo kuzu kuşbaşı,
2 patates,
1 kabak,
1 havuç,
1 su bardağı bezelye,
1 soğan,
tereyağ,
3 domates,
zeytinyağı,
1 yemek kaşığı domates yada biber salçası
kaşar peyniri,
beşemal sos(ben Dr.Oetker hazır beşamel sosu tercih ediyorum.)
kekik,karabiber,pulbiber, tuz



Kuşbaşı eti zetinyağı,kekik ve pul biberle marine edip birkaç saat buzdolabında bekletin..(ben 6 saate yakın beklettim) Tencerede önce tereyağını eritip eti ekliyin. birkaç dakika kavurup küp kesilmiş soğanı katıp birkaç dakika pişirin, sonrasında küp kesilmiş patates,kabak,havuç ve bezelyeyi katıp, tuzunu, kekiğini ve karabiberini ekleyip 10 dakika pişirin

Diger tarafta yufkayi 4 e bölün ve her bir parçayi ufak kaselerin içine yerlestirin. Pisirilen kebap harci biraz soguduktan sonra kaselerin içine doldurun.Kasenin disinda kalan yufkalari harcin üstünü kapatacak sekilde yerlestirin.Daha sonra kaseyi ters çevirip kebaplari firin tepsisine yerlestirin ve üzerine önceden hazirlanmis besamel sosunu ve rendelediginiz kasarlari koyarak firinda 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin( 20-30 dk)
 
Kebap pişerken, küçük bir tavaya biraz zetinyağı koyun, domatesleri rendeleyip koyun sonra ister domates ister biber salçasını ilave edin ben tüm yemeklerimde mutlaka  biber salçası kullanıyorum.(Biber salçam % 100 doğal ve Antakya'dan geliyor.) tuz ve pul biberi ekleyin ve sos kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra karıştıp altını kapatın.
 
 
Servis tabağına önce domates sosu koyun. Tabağın tüm yüzeyi sosla kaplanmış olsun. Kebabı tabağın ortasına koyun ve afiyetle yiyin... Misafirler için ideal..
 
 
Kader'in Salatası

6 Kişilik

2 patlıcan,
4-5 çarliston biber,
2 domates,
3 diş sarmısak,
yarım çağ bardağı sirke,
1 çağ bardağı zeytinyağı(Ben Altınoluk'tan Ali Pekin Zeytinyağı'nın kullanıyorum ve çok beğeniyorum)
Kızartma için ayçiçek yağı
tuz

patlıcanları alacalalı soyup küp küp kesip acısını alıp kurutalım, sonra kızartalım ve kenara alalım, çarliston biberleri küçük küçük kesip, sadece 1 dk kızartıp kenara alalım.

dövülmüş sarımsak,zeytinyağı ve sirkeyi karışıralım.

Tabağa patlıcanları koyalım üzerine hazırladığımız sosun 1/4 ünü koyalım. çarliston biberi ekleyelim. Sonra domatesleri küp küp doğrayıp üstüne koyalım ve sosun kalan kısmını üzerine dökelim. benim tavsiyem (ki salatanın esas sahibi ve benden daha da güzel yapan Kader'in tavsiyesidir) hazırlayıp hemen servis yapalım...Harika harika harika..(ben buzdolabında bir gün kaldıktan sonra tadını pek sevmedim)


Esra'nın pastası

2 paket hazır kakaolu kek(dankek türevi),
1 paket krem şanti
1 lt süt,
1 paket çikolata sos(ben Dr. Oetker kullanıyorum)



Keki dilimleyip  borcama dizin. Üstüne çok az süt gezdirin..Hafif ıslansın.
Krem şantiyi tarifine göre yapın(katı olmalı) kekin üstüne yayın buzdolabına koyun soğusun. Bu arada çikolata sosuda tarifine göre hazırlayın onu buzdolabına koymadan soğutun. Buzdolabında yarım saat kadar bekleyen kekin üzerine en son çikolata sosu yayın ve tekrar buzdolabına koyun.En az 3-4 saat bekletin ve servis yapın. (Ben en az 5 saat bekletiyorum.)Afiyet olsun...

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu ve hayırlı olsun...

www.tips-fb.com
Falih Rıfkı Atay´ın da dediği gibi;


´Nemiz varsa, eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın pençesinden, vicdanımızı ve düşüncemizi Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyorsak, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos zaferine borçluyuz...´


Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun..