Kuzu Kol Tandır

2 Ocak 2013 Çarşamba

www.tips-fb.com
Kuzu Kol Tandır(Sebzeli)

Malzemeler;

Bütün bir kuzu kol
Taneli hardal
Zeytinyağı,
Sarımsak,
Karabiber,
Tuz,
Kekik
Yarım çay bardagı süt

Et haricindeki tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sonra onu kuzu kolun her yerine iyi iyice sürün. Kuzu kolu önce yağlı kağıda sarın yine her yerini ama hiç boşluk kalmasın. Sonra da alimunyum folyo ile kaplayın ki pişerken suyu akmasın. Aman dikkat heryer kaplanmış olmalı ve hiçbir yerden sızıntı olmaması lazım. Suyunun piştiğinde içinde kalması gerek..


Sonra fırın tepsisine koyup 200 derece fırında 2 saat pişirin. Bu arada Kuzu kol pişerken yanında yapacağınız sebzeleri geniş bir borcama koyun. Ben küçük patateler, mantar, kırmızı yeşil biber ve küçük domateslerden koydum. bunları zeytinyağı, toz pul biber, karabiber, tuz ve kekikle iyice karıştırın ve fırının alt gözüne koyun. 30 dk pişsin. Kuzu kol 2 saat pişirdikten sonra üzerini açın. İçindeki suyu kaybetmeden, sebzelerin olduğu kaba boşaltın. Kuzu kol üstte sebzelerle birlikte üzeri açık olarak yarım saat daha fırında pişirin..Piştikten sonra 15 dakika fırında dinlendirip servis edin. Muhteşem oluyor. Evde yapılmış tandır ancak bu kadar güzel olur. Harikaaaa. Afiyet olsun.. 





Yılbaşı Pastası....

www.tips-fb.com
Yılbaşı Pastası...

Malzemeler;

Keki için(2 tane kek yapacağımız için tüm malzemeler x2 olmalı)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı kakao

Krema : 1 paket vanilyalı puding
750 gram süt

Üst kreması için : 1 paket çikolata sos
yarım litre süt
1 paket hazır krema

arasına koymak için istenilen meyveler(ben muz ve kivi koydum)
süslemek için : hindistan cevizi



Keki için önce yumurta ve şekeri çırpıyorsunuz. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyorsunuz. 200 derece soğuk fırında 40 dk pişiriyorsunuz. Burada ki püf noktası kek karışımını mutlaka uzun diktörtgen borcam yada fırın kabına koyulmasıdır. Pastanın şekli için bu çok önemli. Bu kekten 2 tane yapılması gerekiyor.
Ben pek hazır kek kullanmam.Ama bir arkadaşım bu kadar uğraşmaya gerek yok hazır kek karışımı ile yaparım dedi. İsterseniz sizde öyle deneyebilirsiniz. Kekler yapılıp soguduktan sonra bir kartonu hangi şekli istiyorsanız kekinizin boyunu geçmeyecek şekilde tabi o sekilde çizip kesiyorsunuz. soğumuz olan iki kekide ayrı ayrı bu kartonu üzerine koyup kesiyorsunuz.

Çikolata sosu: sosu yapalım ve ayrı bir yerde ısıttığımız krema ile karıştıralım..(bu hem sosu daha güzelleştiriyor hemde kıvam veriyor)

Keklerden birini alıp üzerine vanilyalı pudingi sürelim üzerine meyveleri dilimleyip koyalım diğer parçayı üzerine koyalım.Pudingin bir kısmını pastayı süslemek için ayıralım..Üzerine hazırladığımız çikolata sosu dökelim. Sonra üzerine istediğimiz şekli yapalım ve hindistan cevizi serpelim. Harika ve hafir oluyor. Afiyet olsun..